15 Ramazan Dünya Yetimler Günü Yaklaşıyor

15 Ramazan Dünya Yetimler Günü bu sene dokuzuncu kez tüm İslam dünyasında idrak edilecek.
14.04.2022 |
15 Ramazan Dünya Yetimler Günü Yaklaşıyor

İslam İşbirliği Teşkilatı, 2013 yılında Ramazan ayının 15.gününü Dünya Yetimler Günü olarak belirlediğini ilan etti. Dünya Yetimler Günü, bu sene dokuzuncu kez tüm İslam dünyasında idrak edilecek. Yetim çocuklarla “Sokağıma Şenlik Geldi” etkinliğinde bu yıl beşinci kez düzenlenerek Mihrimah Sultan Camii (Edirnekapı) bahçesinde kurulan iftar sofralarında oruç açılacak.

Yetim çocuklarla “Sokağıma Şenlik Geldi” etkinliğinde bu yıl beşinci kez buluşulup arkasından Mihrimah Sultan Camii (Edirnekapı) bahçesinde kurulan iftar sofralarında oruç açılacak. Yetim yavrularımızın iştirak edeceği bu özel günde Türkiye ve dünya üzerindeki çocuklarımızla ilgili olarak “2022 -15 Ramazan Dünya Yetim Çocuklar Raporu” da açıklanacak.

RAMAZAN BEREKET YETİM EMANET

Dünyanın 20 ülkesinde faaliyet gösteren Yetim Vakfı'mız, ebeveyn kaybı yaşamış çocukların ve aile üyelerinin yaşadıkları kayıpla başa çıkabilmelerini sağlamak ve bu kaybın oluşturduğu psikolojik etkinin kişiler üzerindeki tesirini hafifletmek için çalışıyor; yetim yavrularımız ve ailelerinin ihtiyaçlarına cevap verecek projeler geliştiriyor.

Bu yılda “Ramazan Bereket Yetim Emanet” sloganıyla ülkemizle birlikte 18 ülkeye gidilerek yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri gerçekleştirdi.

İFTARDA RENGÂRENK BALONLARI ÇOCUKLAR İÇİN UÇURACAĞIZ

Yetim çocuklarımız, aileleri, gönüllü ve hayırseverlerin de iştirak edeceği programa, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlanacak. Programın devamında çocuklarımızla birlikte rengarenk balonlar gökyüzüne bırakılarak daha adil ve barış dolu bir dünya talebinde bulunulacak.

Yetim ve Kimsesiz Çocuklar Sempozyumu

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle 19-20 Kasım 2022 tarihlerinde “Yetim ve Kimsesiz Çocuklar Sempozyumu” gerçekleştirilecektir.

Yetim ve Kimsesiz Çocuklar Sempozyumu Sonuç Bildir

Konuşmaların, tespitlerin ve çözüm önerilerinin, yetim çocukları ilgilendiren tüm çalışmalara katkıda bulunması dileğiyle sonuç bildirgesini kamuoyuna sunarız.

15 Ramazan Dünya Yetimler Günü-2022

Yetim Vakfı tarafından 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde “Dünya Yetim Çocuklar Raporu 2022” açıklandı.