2021 Ramazan çalışmalarına başladık
12.04.2021

2021 Ramazan çalışmalarına başladık

Yetim Vakfı olarak 2021 Ramazan çalışmalarına “Ramazan Bereket Yetim Emanet” sloganıyla başladık. Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin desteklerini yetimlere ulaştıracağız.

Yetim Vakfı kurulduğu günden bu yana Türkiye’de ve dünyanın pek çok bölgesinde yetimlere yönelik eğitim ve psikososyal yardım çalışmalarını sürdürüyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayı yaklaşırken “Ramazan Bereket Yetim Emanet” sloganıyla yola çıkıyoruz. Bu yıl da birçok bölgede yetimlerin iftar sofralarına misafir olacağız.

“Yetimlerin kalplerine dokunacağız”

Ramazan çalışmaları hakkında açıklama yapan Başkanımız Murat Yılmaz, bağışçıların destekleriyle yetimlerin kalplerine dokumak ve yüzlerinde tebessüm oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi.

Yılmaz, “Ramazan ayı boyunca yetimlerle iftar ve sahur sofralarında buluşmak için harekete geçtik. Yetim ailelerimize kumanya, zekât ve fitre desteği sağlayacağız. Dünya genelini etkisi altına alan Kovid 19 salgın hastalığından dolayı toplu iftar organizasyonları yapılamıyor. Bizler de iftariyelik paketlerimizle ailelere ulaşacağız. Ayrıca yetim sponsorluk projelerimiz kapsamında da bağışçılarımızın destekleriyle yetimlerimizin, eğitim, sağlık, barınma gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız.”

‘Dünya’da 400 milyon yetim var’

Uluslararası raporlara göre dünyada yaklaşık 400 milyon yetim çocuk bulunuyor. Bu çocuklar, organ ve fuhuş mafyaları ile dilenci şebekelerinin eline düşme tehlikesi yaşıyor. Kimi zaman da misyonerlerin hedefi haline geliyor. Dünya’da savaşlardan, iç çatışmalardan ve doğal afetlerden dolayı her gün 10 bine yakın çocuk yetim kalıyor. Her gün 22 bin çocuk açlık ve yoksulluktan dolayı hayatını kaybediyor.

Destek olmak için

Türkiye’de ve dünyanın farklı yerlerinde zor şartlar altında mücadele veren yetim ailelere; zekâtlarınızı, fitrelerinizi, sadakalarınızı ve kumanyalarınızı vakfımıza bağışlayarak yetimlerimize destek olabilirsiniz.

Ayda 150₺ ile bir çocuğun eğitim, sağlık, gıda ve giyimine destek olabilirsiniz. Bir yetime sponsor olmak için yetimvakfi.org.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Faaliyetler