Suriye Briket Evler

Sicacık Bi Yuva Ol - Briket Evler

Suriye’de devam eden savaş sebebiyle milyonlarca sivil, insani krizin devam ettiği İdlib bölgesinde sıkışmışken, yaşanan insani trajedinin haberler günden güne artmaktaydı. Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu yüzbinlerce sivil, özellikle son aylarda rejimin ağır bombardımanına dayanamayıp Suriye’den İdlib’in merkezine ve Türkiye sınırına doğru hareket etti.

Yetim Vakfı olarak hayırseverlerimizin ve bağışçılarımızın desteğiyle yaşanan insani krize duyarsız kalmayarak harekete geçtik. İdlib’te zorlu kış şartlarında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizin durumunu yerinde gözlemlemek amacıyla bölgeye giderek detaylı incelemelerde bulunduk. İncelemelerimiz sonucunda ihtiyaç doğrultusunda hareket ederek, yetim çocuklarımız ve annelerinin öncelendiği “Sıcacık Bi Yuva Ol” projemizi başlattık ve birçok ailenin briket evlere kavuşmalarına vesile olduk.

Yetim Vakfı olarak bu kamplardaki çalışmalarımızı sizlerin desteğiyle sürdürmeye devam ederek çocuklarımızın gönlünde umut ışığı olmaya devam edeceğiz.

Briket Evler İdlib

Yurdunu terk etmek zorunda kalarak travmaya maruz kalmış ve üstüne kamp hayatının zorluklarıyla mücadele etmeye çalışan kardeşlerimiz için mevcut kamplarda psikososyal destek ve eğitim çalışmalarının gerekliliği iki kat artmaktadır. #idlib

Briket Evler Projesi, İdlib - Varol Oğuz

Genel Sekreterimiz Varol Oğuz, Vakfımızın İdlib’teki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sıcacık Bi Yuva Ol - Aykut Şen

Yönetim Kurulu Üyelerimizden Aykut Şen, İdlib’te bölgedeki son duruma dair değerlendirmelerde bulunarak “Sıcacık Bi Yuva Ol” projemiz kapsamında inşa ettiğimiz briket evler hakkında bilgi verdi. #Idlib

onlıne bağış

İnanıyoruz ki “Yetim, İnsanlığın Aynasıdır”
Bu inançla yapabileceğimiz en büyük hayrın, imkanlarımızı en çok ihtiyaç duyanların; yetimlerin hizmetine sunmak olduğunu biliyor ve bunun için çalışıyoruz. Sizleri de çocuklarımızın hayata tutunmalarına ve gelişimlerine katkıda bulunarak kalıcı bir iyilik yapmak üzere aramıza davet ediyoruz.