Afet ve Deprem Sonrası Psikososyal Destek

Vakfımız din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin meydana gelebilecek afet, deprem ve savaş sonrası afetzede çocuklarımızın ve ailelerinin psikososyal destek ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için acil yardım çalışmalarını sürdürmektedir.

Afet sonrası süreçte afetzedelerde ve özellikle çocuklarda genel olarak üzüntü, korku, endişe, her an tetikte ve gergin olma, öfke, duygusal hissizlik, kaçınma ve iştah kaybı gibi krize yönelik stres tepkileri gözlemlenmesi mümkün olan durumlardır. Bu belirtilerle mücadele edebilmek ve afet sonrası süreçlerde meydana gelebilecek psikolojik problemlerin önüne geçebilmek için psikososyal destek ekibimizle her zaman afetzede çocuklarımızın ve ailelerinin yanındayız.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından afetzede çocuklarımıza ve ailelerine yönelik acil psikososyal destek çalışmaları için ekiplerimizle birlikte bölgedeydik. Uzman psikologlarımızdan oluşan ekibimizle bölgedeki diğer kuruluşlarla koordinasyon içerisinde çadırları tek tek ziyaret ederek, ailelerin psikososyal destek amaçlı durum tespitini gerçekleştirdik ve tedavi planlamalarımızı belirledik. Yapılan insani yardım çalışmalarına destek olduk. Depremin 4. gününde çocuklarla birlikte güneşli havayı fırsat bilerek top oynama, ip çekme, ip atlama ve çuval koşusu gibi çeşitli sokak etkinlikleriyle eğlenceli vakit geçirerek bir nebze olsun onların mutluluğuna vesile olduk.
Yetim Vakfı olarak meydana gelebilecek tüm afetlerde uzman ekiplerimizle acil psikososyal destek çalışmalarımızı sürdürmeye ve afetzede çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz.

Deprem sonrası çocuklar ile terapi oyunları

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası, Uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanları ile bölgeye giderek, depremde evlerini kaybedip çadırda yaşamak zorunda kalan aileleri ziyaret etti. çocuklar ile oyunlar oynandı