08.11.2017 |
Barış için balon uçurdular

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Katar Yardım Kuruluşu (RAF) ortaklığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Yetim Vakfı iş birliğiyle Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde inşa edilen Çocuk Yaşam Merkezi’nde kalan çocuklar, barış dileklerinin yazıldığı balonları uçurdu.

Çocuk Yaşam Merkezi sorumlusu Hamza Dinçer yaptığı açıklamada, yetim çocukların elleriyle zeytinleri toplamak istediklerini söyledi. Bu istek üzerine böyle bir etkinlik organize edildiğini aktaran Dinçer, “Amacımız bütün dünyada adaletin ve barışın simgesi olan zeytini yetim çocukların elleriyle toplamasını sağlamaktı. Bütün dünyaya yetim çocuklarımızın elleriyle yürekleriyle adalet ve barış isteğini haykırmak istedik.” dedi.

Dinçer, toprakla buluşma sevinci yaşayan yetim çocukların daha sonra üzerinde barış mesajlarının yer aldığı balonları havaya bıraktığını kaydetti.

DİRİLİŞ POSTASI

Kimsesizlerin umudu ‘Yetim Vakfı’ açıldı

Ramazan ayının 15. Günü ‘Dünya Yetimler Günü’ olması münasebetiyle Yetim Vakfı açılışı gerçekleşti.