Çocuklara Eğitim Verecek Gönüllüler Yetiştiriyoruz

Yetim Vakfı, toplumun yaralarına merhem olmak için çıktığı yoluna devam ediyor.
08.11.2022 |
Çocuklara Eğitim Verecek Gönüllüler Yetiştiriyoruz

Çocuklarımıza Eğitim Verecek Gönüllüler Yetiştiriyoruz

Yetim Vakfı, toplumun yaralarına merhem olmak için çıktığı yolda çalışma alanlarına eğitimi de ekleyerek ilerlemeye devam ediyor.

5-10 Eylül tarihleri arasında, altı gün boyunca otuz seminer verdik. Eğitimci olmaya talip olan gönüllülerimiz, alanında uzman kişilerden aldıkları bu seminerler sayesinde eğitim konusundaki yetkinliklerini arttırma fırsatı buldular.

Gönüllü Eğitimci Programı’na katılan gönüllülerimiz, dezavantajlı çocukların psikolojisi, çocuğu tanıma ve anlama, etkili rehberlik, sınıf yönetimi gibi konularda seminerler aldı. Bunların yanı sıra drama, oyun ve etkinlikleri kullanarak nasıl ilmihal, siyer ve ahlak eğitimi gerçekleştirebileceklerine dair sunulan atölyelerde uygulamalı ders örnekleri tecrübe ettiler.

Program sonrasında yapılacak mülâkatlarla, katılımcılarımız uygun bölgelere yönlendirilecek. Böylece uzmanlarımız tarafından hazırlanan müfredat, haftalık periyotlar halinde çocuklarımıza uygulanmaya başlamış olacak.

Gönüllü Eğitimci Programımızın hedefi, belli periyotlarla tekrar ederek saha ihtiyaçlarını karşılamak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş birliği Protokolü

Yetim Vakfı olarak İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile 6-18 yaş grubundaki yetim çocuklarımıza yönelik sosyal uyum desteği çerçevesinde bir protokol imzaladık.

Çocuk Tiyatro Seçmeleri

Çocuklarımızın sosyal, kültürel ve ahlaki gelişimine katkı sağlamak için yola çıkıyoruz.

Yetim Vakfı’ndan 21 Milyonluk Kırtasiye Kampanyası

Yetim Vakfı, eğitim ve öğretim sezonunun açılmasına az bir süre kala “İyilik Zili Çalıyor” sloganıyla kırtasiye destek kampanyası başlattı.