Mayıs Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak Mayıs ayında Türkiye'de ve dünyanın birçok bölgesinde yetim ailelere ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyeti gerçekleştirdik.
07.06.2021 | 
Mayıs Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak Mayıs ayında Türkiye'de ve dünyanın birçok bölgesinde yetim ailelere ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyeti gerçekleştirdik.

Yaşadığımız dünyada savaş, doğal afet, açlık ve kıtlıklar, kaza ve hastalıklar nedeniyle milyonlarca çocuk yetim kalıyor; yetimlerin yarıya yakını ise aile ve kurum korumasından mahrum bulunuyor. Yetim Vakfı, Türkiye ve dünya üzerindeki savaş ve kriz coğrafyalarında bulunan yetim çocuklarımıza maddi destekler sunuyor ve bu desteği üniversite eğitimi sonuna kadar devam ettirmeyi planlıyor.

İlk etapta Filistin, Suriye, Yemen, Doğu Türkistan, Tunus, Nijer, Sudan, Sri Lanka, Arakan, Moro gibi savaş ve kriz coğrafyaları ile Türkiye’de yetimlere yönelik yardım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Vakfımız hayırseverlerimizin destekleriyle Mayıs ayında da binlerce yetimin kalbine dokundu.

Mayıs ayı çalışmalarımız özet olarak şu başlıklarda gerçekleşti.

Türkiye’den İdlib’e Yeni Kamp

Yetim Vakfı, Özgürder, Fetihder ve AFAD ile birlikte Suriye’nin İdlib kentinin Meşhed bölgesinde inşa edilen 384 briket evden oluşan Necip Kibar Yerleşkesi açıldı.

Yeni yapılan kampa öncelik yetim aileler olmak üzere ihtiyaç sahibi yüzlerce aile yeni evlerine kavuştu. Ayrıca açılışı yapılan kampın içerisinde bir sağlık ocağı ve bir camii de bulunuyor. 

Filistinli Mültecileri Unutmadık

İsrail'in işgaliyle vatanlarından çıkarılan milyonlarca Filistinli, farklı ülkelerde temel ihtiyaçlarından mahrum yaşıyor. Yaklaşık 500 bin Filistinli mülteci, Lübnan'daki kamplarda, dışardan gelen yardımlarla hayatını sürdürüyor.

Vakfımız ile birlikte 22 STK, MÜSİAD Genel Merkezi’nde “Filistin Kampları - Kalkınma ve İyileştirme Kampanyası” başlattık.

21 Bin Yetime Bayramlık

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin bağışlarını ulaştırdık.

Başta Türkiye, Suriye ve Yemen olmak üzere pek çok bölgede 21 bin 500 yetim çocuğa bayramlık hediye ettik.

5 Bin Aileye Kumanya ve İftariyelik Yardımı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bu yıl da iftar sofraları kurulamadı ancak ihtiyaç sahiplerinin evlerine iftarlık ve kumanyalar dağıttık.

Bu kapsamda 5 binin üzerinde kumanya ve iftariyelik dağıtımı gerçekleştirdik.

Yurtiçi ve Yurtdışına Zekat Dağıtımı

Rahmet ayında zekat ve fitrelerinizi Türkiye'de ve dünyanın birçok köşesinde zor duruma düşmüş minik yüreklere ve ailelerine büyük bir mutlulukla ulaştırdık.

Yetim Vakfı Sponsor Destek Sistemi

Yetim Vakfı olarak Türkiye ve dünya üzerindeki savaş ve kriz coğrafyalarında bulunan yetim çocuklarımıza 150 TL’lik aylık maddi destekler sunuyoruz. Üstelik bu desteği üniversite eğitimi sonuna kadar devam ettirmeyi planlıyoruz.

Mayıs ayı çalışmalarımız kapsamında 825 bağışçımızın desteği ile 1107 yetime sponsor olduk. Her ay düzenli olarak yetim kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz.

Gazzeli Yetimler Türkiye’ye Emanet

İşgalci İsrail’in saldırıları sonucu yetim kalan Gazzeli çocuklar ve aileler için yardım çalışmalarına Mayıs ayında da devam ettik.

‘Gazze’de Yetimler Bizi Bekler’ kampanyası ile yetimlere sahip çıkmak ve tüm zorluklara rağmen Filistin halkının yaralarını sarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Vakfımız Filistin İstişare Toplantısına Katıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Sivil Toplum Kuruluşları Filistin İstişare Toplantısı, 51 STK’nın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının söz aldığı Filistin İstişare Toplantısı’nda konuşan Yetim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı’na (DİB), DİB Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’a ve değerli fikirleriyle katkı sağlayan tüm STK temsilcilerine teşekkür ederek Filistin ve Gazze’deki çocuk ve yetim tablosunu aktardı.

Vakfımızın Psikososyal Destek Merkezi Çalışmalarına Devam Ediyor

Psikososyal Destek Merkezimizde yetim çocuklar ve anneleri için “müdahale” programları geliştirerek, bu kişilerin yaşamlarındaki risk faktörlerini azaltmaya ve destek faktörlerini artırmaya devam ediyoruz.

Çocuk ve kadınların bireysel olarak ya da gruplar halinde destek aldıkları, koruyucu ve önleyici nitelik taşıyan bu psikososyal destek programlarının öncelikli amacı; kaybedilen temel güven duygusunun yeniden kazanılması, travma sonrası stres tepkilerinden kaynaklanabilecek bozucu etkilerin önüne geçilmesi ve kişilerin travmatik yaşantıdan önceki işlevsellik düzeylerine yeniden ulaşmaları.

Mayıs Ayında Çocuklara ve Ebeveynlere Yönelik Çalışmalarımız

Psikososyal destek çalışmalarımız kapsamında bireysel olarak 43 yetim çocuğumuza 132 saat terapi uyguladık.

E-senlik projemizde de yine 34 yetim çocuğumuza 102 saat süre içerisinde terapi çalışmaları gerçekleştirdik.

Annelere Yönelik Faaliyetler

Yetim çocuklarımızın yanında annelerine yönelik psikososyal destek hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz.

Bu kapsamda bireysel olarak 21 yetim annesine 63 saat terapi uyguladık.

Ebeveyn Destekleme Programı/Psikoeğitim kapsamında ise 85 ebeveyn ile 85 saat terapi çalışması yaptık.

Gönüllülere Yönelik Faaliyetler

E-senlik projemizde yer almak üzere 7 psikoloğumuz 90 saat içerisinde gönüllülerimizle birlikte süpervizörlük çalışmalarını tamamladı.

Hizmet İçi Faaliyetler

7 psikoloğumuz bir araya gelerek toplamda 35 saat süre içerisinde danışanlarla ilgili gözlem, tecrübe ve çözüm önerilerini tartıştılar.

Son Eklenenler

Aralık Ayında Neler Yaptık?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte “Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” diyerek kış projelerimize yoğunlaştık.

  • 12.01.2023

Kasım Ayında Neler Yaptık?

Kasım ayı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün heyecanıyla geldi.

  • 03.12.2022

Ekim Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azimle; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.

  • 24.11.2022