Reyhanlı Eğitim Köyü'nde yıl sonu etkinliğimizi yaptık

2019-05-30 |
Reyhanlı Eğitim Köyü'nde yıl sonu etkinliğimizi yaptık

Eğitim öğretim döneminin sona ermesi dolayısıyla düzenlenen programda çocuklarımız çeşitli gösteriler sundu. Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar; Suriye'deki savaşta 8 yılın geride kaldığını, savaştan en çok çocuklar ve kadınların etkilendiğini, vakıf çalışmalarının bu dezavantajlı kesime yönelik olduğunu anlattı. "Bizler bu dezavantajlı kitleye yönelik, burada bir nebze de olsa çocuklarımızın soluklanabileceği, eğitim görebileceği ve çok yönlü olarak yetişmelerine olanak sağlayan bir tesis kurduk. Vakıf olarak sosyal sorumluluk ve kamu görevimizi mümkün olduğunca yerine getirmeye çalıştık" diyen Gülsatar; gelecek eğitim öğretim döneminde mevcut okula ek olarak ek imam hatip lisesi ve anaokulunun da faaliyete gireceğini belirtti. Başkan Gülsatar, öğretmenlerin yıl boyunca çok emek sarf ettiğini belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Programa katılan Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu da merkezin Suriyeli çocuklar için çok güzel işlere imza attığını kaydetti. Konuşmaların ardından sahne alan çocuklar şiirler okuyup çeşitli gösteriler sundu. Resim, kompozisyon, hat sanatı ve tekstil yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Programa; Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Senarist, Yapımcı ve Yönetmen  Abdülhamit Güler, TRT World  Televizyonu News Desk Editörü Al-Majzoub Sondus, merkezde eğitim gören çocukların aileleri ve hayırseverler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş birliği Protokolü

Yetim Vakfı olarak İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile 6-18 yaş grubundaki yetim çocuklarımıza yönelik sosyal uyum desteği çerçevesinde bir protokol imzaladık.

Çocuk Tiyatro Seçmeleri

Çocuklarımızın sosyal, kültürel ve ahlaki gelişimine katkı sağlamak için yola çıkıyoruz.

Yetim Vakfı’ndan 21 Milyonluk Kırtasiye Kampanyası

Yetim Vakfı, eğitim ve öğretim sezonunun açılmasına az bir süre kala “İyilik Zili Çalıyor” sloganıyla kırtasiye destek kampanyası başlattı.