Dünya Çocukları İnsani Durum Raporu Açıklandı - İncele

Her 'sırada İyilik' var
27.10.2021

Her 'sırada İyilik' var

Vakfımızın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yılmaz İstanbul Ümraniye Prof. Dr. Nabi Avcı Fen Lisesi’nde genç kardeşlerimizle buluştu.

Ümraniye Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Prof. Dr. Nabi Avcı Fen Lisesi’nde genç kardeşlerimizle bir araya gelen Başkanımız Murat Yılmaz, dünya üzerindeki yetim çocukların yaşadığı sorunları anlattı.

Savaş ve çatışmalar, doğal afetler, salgın hastalıklar, ekonomik yoksulluk, göç hareketleri gibi sorunlar nedeniyle yetim sayısı tüm dünyada giderek artmaktadır. 7,7 milyar olarak tahmin edilen dünya nüfusunun 2,2 milyarını oluşturan çocuklar her gün türlü sebeplerle korumasız kalmaktadır.

Her gün 10 bini aşkın çocuğun yetim kaldığını ifade eden Murat Yılmaz, ‘’Bu da senede yaklaşık olarak 3,5 milyon civarında yeni bir yetim nüfusun oluşması demektir. Yaklaşık 400 milyon yetim çocuk bulunmakta. Her sene 2,5 milyon çocuk kaçırılıyor. Ayrıca her gün 22 bin çocuk açlık ve yoksulluktan dolayı hayatını kaybediyor.’’

‘İyilik bulaşıcıdır’

Yılmaz, ‘’Yetim Vakfı olarak bu karamsar ve dramatik tabloyu değiştirmek için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Birçok projemizle yetim ailelerimizin ve çocuklarımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bu projelerimizden biri de, her sınıfın bir yetim kardeşinin olacağı “Sırada İyilik Var” projemiz. Bunu siz değerli öğrenci kardeşlerimizle birlikte başarıya ulaştıracağız. Böylece yaşıtlarınız sokaklarda eğitimden uzak kalmayacak ve okullarda, sıralarda eğitim almış olacaklar. Sizler ileride bir meslek sahibi olduğunuzda bilgi birikimlerinizle yetim çocuklarımıza destek olabilirsiniz. Unutmayalım ki iyilik, bulaşıcıdır büyüyerek çoğalır.’’

‘Sırada İyilik Var’ projemiz hakkında daha fazla bilgi almak için 0212 970 60 60 çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.

Benzer Faaliyetler