Babıska Sosyal Hizmet Merkezi

Suriye’de katliamdan kaçarak İdlib’e sığınan yetim çocuklar ile ailelerine yönelik rehabilitasyon ve eğitim çalışmaları için İHH İnsani Yardım Vakfı ve Fetih-Der’in katkılarıyla inşa ettiğimiz Babıska Sosyal Hizmet Merkezi’mizi hayata geçirdik.

Başkanımız Mehmet Gülsatar, yaptığı açılış konuşmasında bağışçılarımızın desteğiyle hayata geçirdiğimiz merkezde, 500 yetim çocuk ve ailesine rehabilitasyon, rehberlik, meslek edindirme kursları ve sanat atölyeleri gibi hizmetler verileceğini söyledi.

.

Projemize Destek Verebilirsiniz

500 Yetim Çocuğumuz için Sosyal Hizmet Merkezi

Merkezimizde İdlib’e sığınan #yetim çocuklara ve ailelerine yönelik rehabilitasyon, eğitim ve #psikososyal destek çalışmaları yürüteceğiz.
Bu kapsamda; çocuk-anne eğitimi, entegrasyon çalışmaları, gelişim atölyeleri, dil kursları, hukuki danışmanlık seminerleri, sanat çalışmaları, meslek edindirme kursları, eğitim çalışmaları ve gönüllü rehberlik sistemimiz olacak.
SEVGİ VE MERHAMET ORTAMINDA REHABİLİTASYON
Başkanımız, konuşmasında Yetim Vakfı tarafından halen 1000 yetim çocuk ve ailesinin faydalandığı Reyhanlı Eğitim Köyü, kız ve erkek yetim çocukların barındırıldığı Cerablus Yetimhaneleri ve yine yetim çocukların eğitim gördüğü Kilis Ana Okulu ile İstanbul’da yetim çocuklar ve ailelerine hizmet veren Psikososyal Destek Merkezleri’nde öncelikle sevgi ve merhamet iklimini oluşturduklarını hatırlattı.
Babıska Sosyal Hizmet Merkezi’nde de savaş travması yaşayan çocuklar ve ailelerinin yüzlerinin gülmesini sağlayacak çalışmalar yapılacağını ifade eden Gülsatar, “Yetim Vakfı olarak Babıska Sosyal Hizmet Merkezimizde 500 yetim çocuğumuza eğitim ve rehberlik hizmeti sunacağız” dedi. Ayrıca İdlib bölgesinde “Sıcacık Bi Yuva Ol” projesiyle Suriyeli yetim aileleri için 100 briketin inşasının devam ettiğini de hatırlattı.

SAVAŞIN EN BÜYÜK MAĞDURU ÇOCUKLAR VE KADINLAR

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Zeki Tahiroğlu da "Yetim Vakfı’nın tasarladığı Sosyal Hizmet Merkezi projesini çok önemsiyoruz. Malum olduğu üzere savaştan en çok etkilenen bireyler, kadınlar ve çocuklardır. Böyle projeler sayesinde onların yeniden hayata kazandırılabilmeleri mümkün oluyor." şeklinde konuştu. Merkezin inşa edildiği Babıska Kampı’nı kuran ve açılışı yapılan projenin çözüm ortağı Fetih-Der adına konuşan Dernek Başkanı Yılmaz Bulat da benzer faaliyetlerin daha da artırılması gerektiğini dile getirdi.

SANAT TERAPİLERİ UYGULANACAK
Babıska Sosyal Hizmet Merkezi’miz kapsamında; psikososyal destek ve çocuk-anne eğitim çalışmaları, entegrasyon çalışmaları, gelişim atölyeleri, dil kursları, hukuki danışmanlık seminerleri, sanat çalışmaları, meslek edindirme kursları, eğitim çalışmaları ve gönüllü rehberlik sistemi yürütülecek. Merkez içerisindeki rehberlik merkezi bünyesinde ise etüt salonu, 10 adet ofis, tekstil-tasarım atölyeleri ve terapi odaları bulunuyor. Merkezde yetim çocuklara ve annelerine düzenli aralıklarla bireysel terapi, grup terapisi ve sanat terapisi hizmetleri sunulmasının yanı sıra rehabilite edici programlar uygulanacak.