Koronavirüs İle Mücadele

Koronavirüsle mücadele döneminde sosyal mesafe kuralına uyuyor ve çalışmalarımıza tüm hızıyla Home-Office olarak devam ediyoruz.

• Koronavirüs ile mücadele sürecinde “Ne Yapmalı?” diyerek “Sevdiklerinizi Bilgi Karantinasına Alın, Çocuklar Duysun, Süper Güçlerimizin Farkında Olalım ve Hayat Ritminizi Bozmayın” dedik.

• Bağışçılarımızın desteğiyle binlerce çocuğu korumaya çalışsak da biliyoruz ki çocuğu en iyi anne ve babası korur. Bu sebeple salgın tehlikesi geçene kadar “Büyükler evde kalsın, çocuklar yetim kalmasın” dedik. Yine bu süreçte gönüllülerimizin çocukları #DedeEvdeKal #AnneanneEvdeKal #BabaanneEvdeKal diyerek büyüklerine seslendi.

• Bu süreçte bizler için canla başla çalışanlar hiç şüphesiz sağlık çalışanlarımız… Uzman psikologlarımızla başlattığımız ücretsiz online terapi desteğiyle, bugüne dek 15 sağlık çalışanımıza hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz.

• Psikoloji Servisimiz ile çocuklarımız ve ailelerine yönelik evde kaldıkları bu süreci verimli ve eğlenceli geçirmeleri adına “Evde Oyun Tavsiyelerimiz”i paylaştık.

• Sosyal hizmet uzmanlarımızla evde öğrenimlerine devam eden çocuklarımıza sizlerin sayesinde "Bir Kutu Gülücük" adlı eğitici oyun setlerimizi ulaştırmaya devam ediyoruz.

• Uzman psikologlarımızın seslendirdiği Sesli Masal Serisini Youtube kanalımızda yayımlamaya başladık. Kanalımıza abone olup, çocuklarınızla birlikte masallarımızı dinleyebilir, çevrenize tavsiye edebilirsiniz:)

• Reyhanlı Eğitim Köyümüzde yatılı kalan öğrencilerimizle, eğitimlerinden uzak kalmamaları için gözetmenleri eşliğinde okul derslerini online olarak sürdürmeye devam ediyoruz. Aynı şekilde sosyal hizmet uzmanlarımız ve psikologlarımızla online olarak aile görüşmelerine devam ediyor ve ailelerimize Koronavirüsten korunma yolları, bu süreçte çocuklarla iletişim ve evde yapılabilecek etkinlikler hakkında bilgiler veriyoruz.

• Büyüklerimiz, ailelerimizde en kıymetli yere sahip diyerek evde kalmak zorunda oldukları bu süreçte uzman psikologlarımız büyüklerimizle evde neler yapabileceğimizi “Biz ve Kıymetli Büyüklerimiz” başlığıyla sizler için anlattı.

Vefa Destek Çalışmaları kapsamında, personellerimiz ve gönüllülerimizle birlikte evinden çıkmayan ihtiyaç sahibi 55 aileye toplamda 65 Bin TL yardım yapıldı.

Reyhanlı Eğitim Köyü Dikiş Atölyemizde 10 yetim annemiz ve 2 personelimizle birlikte Reyhanlı Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonunda günlük 1000 adet üretim hedefiyle maske üretimine başladık.

Bu süreçte evlerinden çıkmayan Reyhanlı Eğitim Köyü öğrencilerimizin ailelerine ulaştırmak üzere sizlerin desteğiyle 550 adet gıda kolimizi hazırladık.

Uzman Klinik Psikoloğumuz Büşra İşcan, Koronavirüs sebebiyle stres, korku ve endişe yaşayan çocuklarımız için anne ve babalara yönelik önemli uyarılarda bulundu.

Sosyal hizmet uzmanlarımızla pandemi sürecinde mağdur olan dezavantajlı birey ve gruplara temel yaşam desteği sunmaya devam ediyoruz.