Kurban İbadet Yetim Emanet
11.06.2021

Kurban İbadet Yetim Emanet

Hayırseverlerimizin bağışlayacağı kurban hisseleri ile Türkiye ile birlikte 24 farklı ülkede ihtiyaç sahibi yetim çocuklar ve ailelerine bayram sevinci yaşatacağız.

“Kurban İbadet Yetim Emanet” sloganıyla yola çıkan Vakfımız, Türkiye ile birlikte 24 ülkede ihtiyaç sahibi olan yetim çocuklar ve ailelerine ulaşmayı hedefliyoruz. Kurbanların yurt içi hisse bedeli 1500 lira, yurtdışı ise 750 lira.

Hayırseverlerin kurban hisselerini Afrika, Asya ve Ortadoğu ve Kafkasya’da yoksullukla mücadele eden 24 ayrı ülkede “Kurban İbadet Yetim Emanet” sloganıyla yola çıkarak gerçekleştireceğimiz kurban organizasyonuyla başta yetimhaneler ve yetim aileleri olmak üzere mazlum, mağdur ve yoksullara kurban eti ulaştıracağız.

Türkiye’deki Yetim Aileler Sevinecek

Vakfımız, kurban hisselerinin dağıtımında öncelikli olarak ihtiyaç sahibi yetim, öksüz aileleri, yetimhane ve kimsesiz çocukların bulunduğu yurtlar ile anne ve babası olsa dahi sevgi ve şefkatten mahrum olan çocukların yüzlerini güldürecek.

Bağışlanan kurban hisseleri Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok noktasında ihtiyaç sahiplerine teslim edilerek, bayram sevincini yaşamaları sağlanacak. Türkiye içerisinde yapılacak kurban bağışları kurban kesimleri tamamlandıktan sonra pay edilerek Vakfımız tarafından sosyal incelemeleri tamamlanmış ve düzenli gelirleri olmayan yetim ailelerine dağıtılacak.

Kurban Çalışmaları Nasıl Gerçekleşecek?

Vakfımız, belirlenen 24 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek. Bu bölgelerde pandemi şartları da dikkate alınarak yurtdışı partner kurumlarla birlikte kurban kesimlerinin yapılması ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sağlanacak.

24 Ülkedeki Yetimler Sevinecek

Vakfımız bu yıl Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında kurban kesimi için açlık, kıtlık, savaş ve hastalık gibi nedenlerle pek çok can kaybının yaşandığı ve yetim ailelerinin yoğunlukta bulunduğu ülkelerde kurban dağıtımı gerçekleştirecek.

Kesimler şu ülkelerde yapılacak: Afganistan, Bangladeş, Benin, Burkina Faso, Çad, Endonezya-Açe, Filipinler-Moro, Filistin, Gana, Gürcistan, Moğolistan, Kenya, Mali, Nepal, Nijer, Pakistan, Sierra Leone, Sri Lanka, Somali, Suriye, Tanzanya, Tayland-Patani ve Togo.

Yetimler bayramı bekliyor

Ayrıca bayram sabahını dört gözle bekleyen yetim çocuklara bayramlık ulaştıracacağız. Hayırseverler 200 TL ile bir yetimi giydirerek bayram sabahı sevindirebilecek.

Benzer Faaliyetler