Eğitim öğretim döneminin sona ermesi dolayısıyla düzenlenen programda çocuklarımız çeşitli gösteriler sundu.

Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar; Suriye’deki savaşta 8 yılın geride kaldığını, savaştan en çok çocuklar ve kadınların etkilendiğini, vakıf çalışmalarının bu dezavantajlı kesime yönelik olduğunu anlattı.

“Bizler bu dezavantajlı kitleye yönelik, burada bir nebze de olsa çocuklarımızın soluklanabileceği, eğitim görebileceği ve çok yönlü olarak yetişmelerine olanak sağlayan bir tesis kurduk. Vakıf olarak sosyal sorumluluk ve kamu görevimizi mümkün olduğunca yerine getirmeye çalıştık” diyen Gülsatar; gelecek eğitim öğretim döneminde mevcut okula ek olarak ek imam hatip lisesi ve anaokulunun da faaliyete gireceğini belirtti.

Başkan Gülsatar, öğretmenlerin yıl boyunca çok emek sarf ettiğini belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa katılan Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu da merkezin Suriyeli çocuklar için çok güzel işlere imza attığını kaydetti.

Konuşmaların ardından sahne alan çocuklar şiirler okuyup çeşitli gösteriler sundu. Resim, kompozisyon, hat sanatı ve tekstil yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Programa; Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Senarist, Yapımcı ve Yönetmen  Abdülhamit Güler, TRT World  Televizyonu News Desk Editörü Al-Majzoub Sondus, merkezde eğitim gören çocukların aileleri ve hayırseverler katıldı.