Esenlik Durakları
Şeyma Çeliksoydan

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümünden 2016 yılında mezun oldu. Lisans eğitimi boyunca farklı dezavantajlı çocuk gruplarıyla gönüllü faaliyetler yürüttü. 2018 yılında Birkbeck Londra Üniversitesi’nde Gelişimsel Bilimler alanında “Children’s Perception of Mother-Child Relationships at 51 Months in Relation to Demographic Factors, Maternal Factors, and Family Functioning” (Demografik Etmenlere, Anneye Bağlı Etmenlere ve Aile İşleyişine Bağlı Olarak 51. Ayda Çocukların Anne-Çocuk İlişkisi Algısı) başlığıyla yüksek lisans eğitimini tamamladı. İstanbul Şehir Üniversitesi Bilişsel Psikoloji Laboratuvarı’nda ve Londra'da birçok üniversitenin işbirliğiyle düzenlenen ISOTIS projesinde araştırma asistanı olarak görev aldı. Yüksek lisans eğitiminin ardından Londra’da çeşitli devlet okullarında psikolojik veya gelişimsel sebeplerden ötürü öğrenme güçlüğü çeken 3-12 yaş aralığındaki öğrencilerle çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra Theraplay 1. Seviye eğitimini tamamlayarak çocuk içerikleri alanında kurumsal çalışmalar yürüttü. Hâlihazırda Yetim Vakfı İstanbul Psikososyal Destek ve Uygulama Merkezi’nde çalışmalarını sürdürmektedir.