Sofralara desteğimiz devam ediyor
30.04.2021

Sofralara desteğimiz devam ediyor

Her Ramazan olduğu gibi bu sene de desteklerinizle yetim sofralarına destek oluyoruz.

Türkiye’de ve yurtdışında salgından dolayı zor süreç yaşayan yetim ailelere Ramazan kumanyası ve kumanya kartlarının dağıtımına devam ediyoruz.

2021 Ramazan çalışmalarına “Ramazan Bereket Yetim Emanet” sloganıyla hayırseverlerin desteklerini yetimlere ulaştırıyoruz.

Hayırseverlerimizin destekleriyle yetim ailelerimizin sofralarına bereket olmaya gayret ediyoruz. Bağışladığınız kumanyalar 4 kişilik bir ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılıyor.

Açlık sorunu artıyor

Dünya’da sağlıklı beslenme sıkıntısı artarak devam ediyor. Milyonlarca insan açlık yaşamaktadır.

Birleşmiş Milletler tarafından her yıl yapılan bir araştırmaya göre dünyada her geçen gün daha fazla sayıda insan açlık çekmektedir. Son beş yıl içerisinde on milyonlarca kişi kronik olarak yetersiz beslenme sınırına ulaşırken, dünyanın farklı bölgelerinde ülkeler kötü beslenme ile mücadele etmektedir.

Bugün son sayısı yayınlanan Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenmenin Durumu adlı rapora göre, 2019 yılında açlık çeken kişi sayısı 690 milyona ulaşmıştır. Bu da, 2018 yılıyla kıyaslandığında açlık çeken kişi sayısının 10 milyon, önceki 5 yıla oranla ise 60 milyon arttığını göstermektedir.

Destek olmak için

Bu yıl da bağışlayacağınız 200 TL değerindeki Kumanya Kartı ile ihtiyaç sahiplerinin ve yetim ailelerinin bir ay boyunca sahur ve iftar sevincini paylaşabilirsiniz.

Benzer Faaliyetler