Kurban

Kurban İbadet Yetim Emanet

Yetim Vakfı olarak hayırseverlerimizin bağışlayacağı kurban hisselerini Türkiye ile birlikte 24 farklı ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.

2021 yılı kurban döneminde “Kurban İbadet Yetim Emanet” sloganı ile hayırsever bağışçılarımızın vekâletlerini vermiş oldukları kurbanlar ve bayramlık elbiseleri yetim yavrularımıza ve onların ailelerine ulaştırma gayretinde olacağız.

Vakfımız kurban çalışması yaparken öncelikle yapılanın bir ibadet olduğu ve en temel maksadın Allah’ın rızası olduğu bilinciyle hareket ediyor. İhtiyaç sahibi yetim, öksüz, kimsesiz ve sosyal yetim durumunda bulunan çocuklarımız ve ailelerine belki senede bir kez yiyebildikleri eti ulaştırma, hayırseverlerin kurban ibadetlerini yerine getirmelerinde aracı olma, bayramı on binlerce kardeşimizle ülke ve bölgelerde beraber eda ederek bir ümmet buluşması gerçekleştirme amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu kapsamda 2021 Kurban Bayramı’nda kurban vekâletlerinizi Türkiye ile birlikte 24 farklı ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak, dertlerine derman olmaya çalışacağız.

Ülkemizin yanı sıra kurban kesimi gerçekleştireceğimiz ülkeler:

AFRİKA: Benin, Burkina Faso, Çad, Gana, Kenya, Mali, Nijer, Sierra Leone, Somali, Tanzanya, Togo

ORTADOĞU: Filistin, Suriye

ASYA: Bangladeş, Endonezya-Açe, Filipinler-Moro, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Tayland-Patani

ORTA ASYA ve KAFKASYA: Afganistan, Gürcistan, Moğolistan