Genişletilmiş İstişare Toplantımızı Gerçekleştirdik
29.06.2021

Genişletilmiş İstişare Toplantımızı Gerçekleştirdik

Yönetim kurulu, mütevelli heyeti ve danışma kurulumuzun değerli üyeleriyle birlikte yeni dönemde yapacağımız çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunduk.

Yönetim kurulu, mütevelli heyeti ve danışma kurulumuzun değerli üyeleriyle sabah kahvaltısında buluştuk. Kahvaltıdan sonra yeni dönemde yapacağımız çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunduk.

Vakfımızın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yılmaz katılım sağlayan tüm değerli üyelerimize teşekkür ederek, çalışmalarımız hakkında bilgi verdi.

Başkanımız Murat Yılmaz; ‘’Kuruluşumuzun sembol ismi olan Sevra Bebek şimdi ilkokula başladı. Bizi bekleyen tüm yetimlerimiz için gerektiğinde yürüyeceğiz, koşacağız. Biliyorsunuz Ramazan ayından önce yetim yavrularımız için yetim sponsorluk projemizi başlatmıştık. Ramazan ayında bin yetim çocuğumuza sponsor olma hedefi koymuştuk. Önce Allah’ın izni, sonra siz değerli kardeşlerimizin gayreti ile hedefimizin iki katına ulaşmış olduk.

Tabi şu an da önümüzde Kurban Bayramı var. Kurbanın bereketini yeryüzünde yaşayan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız, hedefimiz 5 bin hisse inşallah. Vakıf olarak bu sene 24 ülkede kurban emanetlerinizi gerçek sahibi olan yetim yavrularımıza ve ailelerine teslim edeceğiz. Bu ülkelerin özellikleri yetim sayılarının çok fazla olması. Bu kitle dünyanın 1 milyarını oluşturuyor.

24 ülkenin büyük bir kısmını Afrika ve Güney Doğu Asya olarak belirledik. Bugün dünya üzerinde üç çocuktan ikisi Afrika’da yetim kalıyor. Bu sene yetimhanelerde, yetim olan evlerde ve coğrafyalarda kurbanlarımızı keseceğiz. Hedef kitlemiz olan ülkelerde kurban fiyatlarının uygun olması sebebiyle biz de kurban bedelimizi yurt dışında 750 TL, Türkiye’de ise 1500 TL olarak belirledik.’’

'Geniş bir yelpazeyle hizmet ediyoruz'

Yönetim Kurulu üyemiz Ertuğrul Toy ise, “Yeni eğitim-öğretim döneminde Esenlik Durakları’mızda hem akademik hem de manevi desteği içeren geniş bir yelpazeyle çocuklarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

'Yetim varsa bereket var'

Mütevelli Heyeti üyemiz Ömer Karaoğlu, “Yetimin olduğu yerde bereket olur. O yüzden bütün çalışmalarımız bereketli oluyor. Hiç bıkmadan, usanmadan ve elimizden geldiğince yetim çocuklarımızın hayat kalitesini artırmak için çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

Başkanımız Murat Yılmaz katılım sağlayan tüm üyelere teşekkür etti. Programın ardından değerli hocalarımızla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Benzer Faaliyetler