Temmuz Ayında Neler Yaptık?
10.08.2021

Temmuz Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak bu ay yine Türkiye ve dünyanın pek çok noktasında yetim çocuklarımız ve aileleri için psikososyal destek ve yardım faaliyetleri gerçekleştirdik.

Vakfımız, hayırseverlerimizin destekleriyle Temmuz ayında da binlerce yetimin kalbine dokundu.

Temmuz ayı çalışmalarımız özet olarak şu başlıklarda gerçekleşti.

'Kurban İbadet Yetim Emanet'

Bu Kurban Bayramı’nda “Kurban İbadet Yetim Emanet” sloganıyla yola çıkan Vakfımız, Türkiye ile birlikte 22 ülkede ihtiyaç sahibi olan yetim çocuklar ve ailelerine ulaştı. 2 bin 746 hisse kurbanı yaklaşık 137 bin 300 ihtiyaç sahibine teslim ettik.

Bayrama yeni kıyafetleriyle uyandılar

Hayırseverlerimizin destekleriyle 10 farklı ülkede 11 bin 601 yetim çocuğa bayramlık hediye ettik. Böylece yetim çocuklarımız yeni kıyafetleriyle bayram girdiler.

Yetim Vakfı Sponsor Destek Sistemi

Yetim Vakfı olarak Türkiye’de ve dünya üzerindeki savaş ve kriz coğrafyalarında bulunan yetim çocuklarımıza 150 TL’lik aylık maddi destekler sunuyoruz. Üstelik bu desteği üniversite eğitimi sonuna kadar sürdürmeyi planlıyoruz.

Temmuz ayı çalışmalarımız kapsamında bağışçılarımızın desteği ile 124 yetime daha sponsor sağladık. Böylece her ay düzenli olarak 2 bin 296 yetim çocuğa destek oluyoruz.

Vakfımızın Psikososyal Destek ve Uygulama Merkezi Çalışmaları

Psikososyal Destek Merkezi’mizde yetim çocuklar ve anneleri için “müdahale” programları geliştirerek, bu kişilerin yaşamlarındaki risk faktörlerini azaltmaya ve destek faktörlerini artırmaya devam ediyoruz.

Çocuk ve kadınların bireysel olarak ya da gruplar halinde destek aldıkları, koruyucu ve önleyici nitelik taşıyan bu psikososyal destek programlarının öncelikli amacı; kaybedilen temel güven duygusunun yeniden kazanılması, travma sonrası stres tepkilerinden kaynaklanabilecek bozucu etkilerin önüne geçilmesi ve kişilerin travmatik yaşantıdan önceki işlevsellik düzeylerine yeniden ulaşmaları.

Temmuz Ayında Çocuklara ve Ebeveynlere Yönelik Çalışmalarımız

Temmuz ayındaki psikososyal destek çalışmalarımız kapsamında;

Bireysel olarak 55 yetim çocuğa 145 saat, grup oyun terapisinde 50 çocuğa 200 saat, grup atölyesinde 80 çocuğa 240 saat terapi uyguladık.

Bireysel olarak 5 ergen ile 20 saat, grup terapisinde 17 ergen ile 51 saat terapi gerçekleştirdik.

E-senlik projemizde de yine 94 yetim çocuğa 256 saat süre içerisinde terapi çalışmaları gerçekleştirdik.

Annelere Yönelik Faaliyetler

Yetim çocuklarımızın yanı sıra annelerine yönelik psikososyal destek hizmetleri de gerçekleştiriyoruz.

Bu kapsamda bireysel olarak 35 yetim annesine 98 saat terapi uyguladık.

Ebeveyn Destekleme Programı/Psikoeğitim kapsamında ise 50 ebeveyn ile 50 saat terapi çalışması yaptık.

Gönüllülere Yönelik Faaliyetler

E-senlik projemizde yer almak üzere 7 psikoloğumuz 14 saat içerisinde gönüllülerimizle birlikte süpervizörlük çalışmalarını tamamladı.

Bize katılabilirsiniz

Siz de bir yetimin hamisi olabilir, eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarına destek olabilirsiniz. TIKLAYINIZ

Benzer Faaliyetler