Yurtiçi ve yurtdışı zekat dağıtımlarımız devam ediyor
29.04.2021

Yurtiçi ve yurtdışı zekat dağıtımlarımız devam ediyor

2021 Ramazan çalışmalarına “Ramazan Bereket Yetim Emanet” sloganıyla hayırseverlerin desteklerini yetimlere ulaştırıyoruz.

Rahmet ayında zekat ve fitrelerinizi Türkiye'de ve dünyanın birçok köşesinde zor duruma düşmüş minik yüreklere ve ailelerine büyük bir mutlulukla ulaştırıyoruz.

Savaşlar, doğal afetler, yoksulluk, hastalık ve kazalar nedeniyle her gün 10 bine yakın çocuk yetim kalıyor. STK tahminlerine göre dünya üzerinde 400 milyon yetim çocuk bulunuyor ve bu çocukların yarısı herhangi bir aile ve kurum korumasından mahrum bulunuyor.

Bu yıl ülkemizde ve dünyanın birçok bölgesinde zekatlarınızı dört gözle bekleyen yetimler var.

İyiliğin en değerli anahtarlarından biri olan Zekat ile siz de hayrın kapısını aralayın.

Destek Olabilirsiniz

Salgından dolayı zor şartlarda mücadele eden yetim ailelerimize destek olabilirsiniz. https://bagis.yetimvakfi.org.tr/bagis/zekat

Zekat kelimesi; Artma, çoğalma, temizlik, bereket, iyi hâl ve övgü anlamlarına geliyor. Dinî bir terim olarak, belirli bir malın bir kısmının Allah rızası için dinen zekât alabilecek durumdaki muayyen kişilere verilmesi demektir. Malî ibadetlerden biri olan zekât, İslam'ın beş temel esasından olup, Hicretin 2. yılında Medine’de farz kılınmıştır.

Benzer Faaliyetler