Yetim Mezatı İle 159 Yetime Hami Olundu

05.04.2022 |
Yetim Mezatı İle 159 Yetime Hami Olundu

Gazeteci Yazar İsmail Kılıçarslan ile yetim çocuklar yararına düzenlediğimiz Yetim Mezatı programımız devam ediyor. Geliri doğrudan yetim çocuklarımızın sponsorluğuna aktarılan mezat programımız Ramazan ayında devam edecek. Manevi iklimin hepimizi sardığı bu Ramazan ayının bereketiyle amacımız hami olduğumuz yetim sayısını arttırmak.

“BEREKET DOKUNULABİLİR BİR HALE GELİYOR”

Yetim mezatı ile ilgili bilgi veren İsmail Kılıçarslan: Daha önce mezatları seyreder ve oralardan alım yapardım. Acaba bu mezat formunu bir iyilik hareketine dönüştürebilir miyiz diye düşündüm ve bunu Yetim Vakfı yöneticileriyle paylaştım. Sevgili dostlarla yetim mezatı organize ettik ve bu inanılmaz bereketli bir harekete dönüştü. Kısa zaman içerisinde yetim mezatıyla 159 yetim kardeşimize sponsoru olmayı, vesile olmayı başardık Bu mezata insanlar gönüllü olarak ürün bağışlıyorlar. Mezatı izleyen insanlar buradan ürün alarak doğrudan bu fonun yetimlere aktarılmasını sağlıyorlar.  Yetimlerin mutlu olmasını ve güvende olmasını sağlıyoruz Yetim mezatı hayatım boyunca yaptığım en güzel işlerden biri Kendi hayatımda bunun yansımalarını olağanüstü güzel şekilde görüyorum. Bereketin dokunulabilir hale geldiğini görüyorum yetim mezatlarından sonra. Şu ana kadar yaptığım yetim mezatı yokki ertesi gün güzel bir haber almayayım ”dedi.

YETİM MEZATINDA HANGİ ÜRÜNLER VAR?

Neler mi var yetim mezatımızda? Gelin birlikte inceleyelim. Katılımcıları ilk dakikalardan itibaren heyecanlandıran mezatta antika ürünler, saatler, takılar, tesbihler, vintage ürünler, objeler, porselenler, hat ve resim tabloları, çakılar, lambalar, nostaljik ürünler, tarihe ışık tutan el sanatları ve daha niceleri bulunuyor. Yetimler yararına düzenlenen mezatta ürünlerin her birinin fiyat politikası farklı. Ama üzülmeyin her bütçeye göre ürün var. Öğrenciler için ürünler 50-100 liradan başlarken kimi değerli tablolar 20 bin liradan alıcı buluyor. Kimi ürünlerin ise satış fiyatları açık artırma usulü alıcıların teklifleriyle belirleniyor.

GÖNÜLLÜ OLARAK ÜRÜN BAĞIŞLANIYOR

Gelirlerinin tamamı yetim çocukların sponsurluğuna aktarılan Mezat kısa sürede bir iyilik hareketine dönüştü. Mezatı izleyen bağışcılar buradan ürün alarak bu fonun yetimlere aktarılmasını sağlıyorlar. Veren de alan da yetimlerin mutluluğuna katkı sağlıyor.

AMİGURUMİ BEBEKLERİN HİKÂYESİ

Bağışçıların teklifleri attırarak hayırda yarıştığı Yetim Mezat’ımızda yetim annelerinin kendi el emekleriyle yaptığı amigurumi bebekler dikkat çekiyor. Çünkü bu bebeklerin bir hikâyesi var. Öncelikle savaş ortamında hayata tutunmaya çalışan yetim anneleri için kurduğumuz tekstil tasarım atölyesinde yetim annelerine amigurumi bebekleri nasıl yapılacağını öğretiyoruz. Ardından yapılan bebekler yetimlerimizin yararına düzenlediğimiz mezatta hayırseverler tarafından bir yetime hedie ediliyor, bedelleri ise yetim annelerine ulaştırılıyor. Yetim annelerin yüreklerindeki sevgi ve hüznü bir araya getirerek ilmek ilmek ördükleri bu oyuncağı bir yetime hediye ederek, iyilik yolculuğumuza ortak olabilirsiniz.

Yetim Vakfı Bu Ramazan 23 Ülkede Kalplere Dokundu

Ramazan’ın bereketini sevgi ve şefkat bekleyen çocuklarla birlikte paylaşan Yetim Vakfı hayırsever bağışçılar ile yetim çocuklar arasında bir iyilik köprüsü kurdu.

• 24.04.2024

Bu Ramazan Kalbine Dokun

Ramazan, iyiliklerin en çok yapıldığı; gönüllerin en çok fethedildiği ay. Zekâtlarınız ve bağışlarınızla 21 ülkede, on binlerce gönle dokunacağız.

• 12.02.2024

Yetim Vakfı 500 Binden Fazla Depremzedeye Ulaştı

Afetin ilk gününden itibaren 600’e yakın gönüllü ve 150’yi aşkın araçla birlikte Adıyaman ve Hatay’da bulunan koordinasyon merkezlerimiz üzerinden 60 TIR’lık insani yardım malzemes

• 06.02.2024