Projeler
Bir Kardeş Aileniz Olsun İster Misiniz?

Bir “Kardeş Aileniz” Olsun İster misiniz?

Yetim Vakfı olarak başlattığımız ‘Kardeş Aile’ projemiz ile yetim ailelerimize kardeş aileler edindiriyoruz. Suriye’de 11 yıldır devam eden savaşta yaklaşık 7 milyon insan ülkelerini terk etmek zorunda bırakıldı. İki Dünya Savaşı’ndan daha uzun süren bu iç çatışmalarda yüzbinlerce kişi hayatını kaybederken bir milyondan fazla çocuk yetim bırakıldı. Canlarını kurtaran sivil insanlar komşu ülkelere misafir oldu. Ülkemiz savaş nedeniyle mülteci olan Suriyeli kardeşlerimizi misafir etmeye devam ediyor.

Bugün dünyanın muhtaç olduğu merhameti tevzi etmek üzere bir ensar muhacir kardeşliğine ihtiyaç vardır. Yetim Vakfı olarak amacımız her ailenin bir muhacir aileye yardım elini uzatması ve onların maddi ve manevi ihtiyaçlarına destek olması. Bir merhamet tezahürü olarak hem yardım edenlerin hem de yardımı kabul eden ailelerin gönüllerinde iyilik ve şefkat pınarı meydana getirmesi için çabalıyoruz.

Projenin Amacı

Ensar-Muhacir kardeşliği projesi, ensar olan bir ailenin bir muhacir yetim ailesini kardeş aile bilmesini, maddi ve manevi ihtiyaçlarına destek olmasını, her iki ailenin de iki ucu da sınırsız bir iyilik kervanına katılmasını hedeflemektedir.

Projenin İçeriği

Yetimler ve ihtiyaç sahipleri konusunda toplumda farkındalık oluşturmak ve hassasiyeti artırmak. Toplumumuzda yardımlaşma ve dayanışma ruhunu devam ettirmek. Hayırsever bağışçılarımız, sıkıntı yaşayan yetim ailelerimize yardım etme bilinciyle hareket ederek onların hayata güvenle tutunmasına katkı sağlayacaktır. Proje kapsamında destek verilecek 1000 aileye 12 ay boyunca 2500 TL değerinde yardım yapılacaktır.

Projenin Hedef Kitlesi

Bu çalışmanın hedef kitlesi, babasını yahut anne/babasını kaybetmiş 1000 yetimin ailesidir.  Her yetim ailemiz ortalama 5 kişi olarak planlanmıştır. Proje kapsamında 250 kişiye destek verilecektir.

Projenin Uygulama Alanı ve Süresi

Proje kabul edildiği takdirde Suriye’de 12 ay süresince uygulanacaktır.

Projenin Uygulanışı

Ensar muhacir kardeşliği projesini kabul eden bağışçı aşağıdaki işlemleri takip edebilir:

1.Öncelikle bağışçı ile Yetim Vakfı arasında bir protokol imzalanır.

2.İmzalandıktan sonra ödeme birkaç şekilde alınabilir;

• Online bağış
  • Kredi kartları ile talimat verme
  • Banka hesapları aracılığıyla
  • Posta çeki ile
  • Vakıf merkezimize teşrif ederek elden nakit ödeme

3.Proje için gerekli olan her kalem temin edilerek proje uygulamaya konulur.

4.Proje devam ederken bağışçılara sunmak üzere detaylı bir şekilde fotoğraflar ve videolar hazırlanarak bağışçıya ulaştırılır.

5.12 ay sonunda projenin kapanışı yapılarak genel bir rapor hazırlanır ve bağışçıya sunulur.

Beklenen Yararlar

1. Yetim çocuklarımızın ve ailelerinin temel ihtiyaçlarının karşılanması
  2. Zorlu yaşam mücadelelerine destek olunması
  3. Merhametin her iki ailenin de gönüllerini kuşatması.
  4. Yetim çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olması.