Adak -Akika

adak-akika-ve-sukur-kurbani_7710jpeg.jpg

Adak, Akika ve Şükür Kurbanı

Kurban kesmek kişiyi Allah’a yakınlaştıran ibadetlerden biridir. Adak, akika ve şükür kurbanları da bu maksada giden yollardandır. Yetim Vakfı olarak, bağışladığınız adak, akika ve şükür kurbanlarınızı ihtiyaç sahibi yetim kardeşlerimize ulaştırmaya devam ediyoruz.

Özellikle savaş ve kriz bölgelerine, doğal afetlerin yaşandığı bölgelere, açlık ve kuraklığın yoğun olduğu coğrafyalara öncelik vererek çalışmayı gerçekleştireceğimiz bölgeleri mağduriyet derecesine göre belirliyoruz.

Adak Kurbanı

Adak Kurbanı bir duanın kabul olması, dileğin gerçekleşmesi gibi durumlarda Allah’a bir teşekkür olarak kesilip bağışlanır. Yetim Vakfı olarak adak bağışlarının önemini biliyor ve bu bağışlar sayesinde yetim kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Akika Kurbanı

Akika Kurbanı çocuğun doğumundan yedi gün sonra kesilmesi tavsiye edilen bir nafile bir ibadettir. Yetim Vakfı olarak, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için akika kurbanı kesimi gerçekleştiriyoruz. Böylece ihtiyaç sahibi ailelere destek olup ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca çocukların doğumlarını İslami gelenekler ile kutlamış oluyoruz.

img_6811.jpg

Projenin Amacı ve Kapsamı

İhtiyaç sahibi yetim kardeşlerimize yönelik olan bu projede temel hedefimiz, bağışlarınız ile adak ve akika hizmetlerini sürdürerek en ücra bölgelerdeki yetim kardeşlerimize bile ulaşmaktır. Amacımız onları sevindirmek, yüzlerinde bir tebessüme vesile olabilmektir.

Faydalanan Kişi Sayısı

Dağıtımını yurt içinde ve yurt dışında sürdürdüğümüz adak, akika ve şükür kurbanları ile toplamda 7.755 kişiye ulaşıldı.

Sizler de destek olarak ihtiyaç sahibi yetim kardeşlerimize yardımcı olabilirsiniz.