Yetim Sponsorluk

466871467241.jpeg

Yetim Sponsorluk Destek Sistemi

Yaşadığımız dünyada savaş, doğal afet, açlık ve kıtlıklar, kaza ve hastalıklar nedeniyle milyonlarca çocuk yetim kalmakta; yetimlerin yarıya yakını ise aile ve kurum korumasından mahrum bulunmaktadır. Devletler ve STK’ların çocuklara olan desteği ise oldukça anlamlı olmakla birlikte devasa yetim nüfusuna ulaşmakta oldukça yetersiz kalmaktadır.

2017 yılından bu yana devam eden yetim çalışmalarımız 2021 yılı Nisan ayında Sponsor Destek Sistemi uygulamasının hayata geçirilmesiyle yeni bir ivme kazandı. Yetimlerin maddi olarak himaye edilmesini amaçlayan bu sistemde toplanan düzenli bağışlarla yetimlerin gıda, kıyafet, sağlık, eğitim ve barınma giderlerine destek olmayı amaçlıyoruz.

SPONSOR OL

yetim_vakfi-101.jpeg

Bir yetimin aylık sponsorluk bedeli 600 TL’dir.

Vakfımızın yetim çalışması yaptığı ülkelerdeki yetimlerden herhangi birine destek olmak isteyen kişi:

1.Yetim Sponsorluk Başvuru Formu ’nu web sayfamız üzerinden doldurarak onaylar.

2.Bir yetime sponsor olma süresi en az bir yıl olmalıdır. Bağışçılarımız web sitemiz üzerinden 36 aya kadar ödeme talimatı verebilirler. Süre dolduğunda sponsorluklarını diledikleri dönem boyunca tekrar uzatabilirler. Bağışçılarımızın sponsor olduğu yetimin üniversite tahsilini tamamlayıncaya kadar desteklerini devam ettirmesini umut ediyoruz.

3.Yetim sponsorluk başvurusunda bulunan bağışçılarımız, sponsorluk bedelini online olarak ödeyebilecekleri gibi yine kredi kartları ile talimat vererek, banka hesapları aracılığıyla, posta çeki hesabıyla ve bizzat Vakıf merkezimize teşrif ederek elden de ödeyebilirler.

4.İlk ödemesi yapılan yetime ait özet bilgiler (çocuğun adı, doğum tarihi, baba vefat tarihi, kardeş sayısı, ülkesi ve fotoğrafı) formda beyan edilen mail adresine iletilir.

5.Bağışçılarımız sponsorluğunu üstlendikleri yetimle ilgili bilgilere https://yetimvakfi.org.tr/profile/sponsor adresinden de ulaşabilirler.

6.Yetim sponsorlarımız destek verdikleri çocuğa ait gelişmeleri, her yıl yenilenen fotoğraflarını, varsa kendilerine yazılmış mektupları, bağışçı portalı üzerinden takip edebilirler.

Yetim Sponsorluk Destek Projesi Kapsamında Hâmisi Olduğumuz Yetimlerin Ülkelere Göre Dağılımı

No Ülkeler Desteklenen Yetim Sayısı
22 Türkiye 1849
23 Yemen 1315