Suriye Babıska

Babıska Sosyal Hizmet Merkezi

Suriye’deki bombardıman ve katliamdan dolayı göç etmek zorunda kalan ve ülkenin kuzeybatısındaki İdlib’e sığınan yetim çocuklara ve ailelerine yönelik bir sosyal hizmet merkezidir. İdlib’in Sarmadağ ilçesine bağlı Babıska bölgesinde bulunan sosyal hizmet merkezi Yetim Vakfı, Fetih Vakfı, Özgürder ve İHH İnsani Yardım Vakfı ile imzalanan protokol sonucunda inşa edilmiştir.

Türkiye-Suriye sınırında yer alan ve kampların orta yerine inşa edilen merkez; eğitim, sağlık, bireysel terapi, sanatsal faaliyetler, drama ve spor faaliyetleri gibi çeşitli dalları içerisinde bulunduran kapsayıcı bir eğitim modelini hayata geçirmek amacıyla kurulmuştur ve 2019 yılından beri çalışmalarına devam etmektedir.

500 kişilik kapasitesi olan Babıska Sosyal Hizmet Merkezi’nde çocuk ve annelere yönelik eğitimler, entegrasyon çalışmaları, gelişim atölyeleri, dil kursları, hukukî danışmanlık seminerleri, sanat çalışmaları, meslek edindirme kursları, eğitim çalışmaları ve gönüllü rehberlik sistemi aktif bir şekilde devam etmektedir.

Bu çalışmaların amacı yetim annelerinin ve yetim çocukların, toplumun her alanında güçlü, sağlıklı ve donanımlı bireyler olabilmeleri için onlara gerekli psikososyal desteği verebilmektir.