Kilis Anaokulunu Destekler misiniz?

Kilis Anaokulunda 4-6 yaş arası 60 yetim çocuğumuz eğitim alıyor.

BAĞIŞ YAP

Kilis Anaokulu’nda 4-6 yaş arası 60 yetim çocuğumuz eğitim alıyor.

Bilimsel araştırmalar erken çocukluk döneminin yani yaşamın ilk yıllarının, çocukların gelişim süreçleri açısından olağanüstü bir öneme sahip olduğunu gösteriyor.

Erken yaşlar beyin gelişiminin en hızlı olduğu ve çocukların sosyal çevrelerinden en fazla yararlandıkları yaşlardır. Bununla birlikte bu dönem öğrenme sürecinin en yoğun olduğu, temel becerilerin, bilişsel, duygusal ve fiziksel gelişim süreçlerinin şekillendiği bir dönemdir. Buradan yola çıkarak Yetim Vakfı, 100 bini aşkın Suriyeli mağdur mültecinin yaşadığı Kilis’te anaokulu inşa etmiştir. Kilis Anaokulumuz Kilis merkezdedir ve 60 Yetim faydalanmaktadır. Okulumuza işletim konusunda destek sunabilirsiniz..

Proje gerekçesi
• Kilis’te çok sayıda mülteci ve ihtiyaç sahibi yetim çocuğun bulunması
• Yetim çocukların okul öncesi eğitim ile Türk müfredatına adapte olabilmesi için ön hazırlık
• Bölgede yeterli okul öncesi eğitim veren kurum ve bu konuya ehemmiyet veren STK eksikliği
• Fiziki ve psikolojik anlamda kötü şartlarda yaşayan yetim çocukların eğitim hayatındaki yetersizlik

Proje hedefi

• Savaş mağduru, çoğunluğu psikolojik travma sahibi yetim çocuklara maddi ve manevi anlamda desteklenebilecekleri, iyi şartlarda eğitim alabilecekleri uygun ve nezih ortam hazırlamak.
• Psikososyal çalışmalar yürüterek, yetim ve annesine verilecek eğitim ve atölye çalışmaları ile onları sosyal hayata ve topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırmak.
• Suriyeli ve yetim çocukların okul öncesi alacakları kaliteli eğitim ile Türk müfredatına adaptasyon süreçlerini hızlandırmak ve eğitimden üst seviyede faydalanmalarını sağlamak.

Kilis Anaokulu'ndaki Yetim Çocuklarımız için Destek Olabilirsiniz

ANAOKULUMUZ İÇİN BAĞIŞ YAP