“MİNİK ELLER BEREKET TOPLADI”

Reyhanlı Eğitim Köyümüzde 3’üncüsünü düzenlediğimiz “Zeytin Toplama Şenliği” bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

1000 yetim çocuğumuz, “Zeytin Nuru” temasıyla tüm dünyaya barış mesajı verdi.

Çeşitli oyun ve gösterilerle başlayan etkinliğe AK Parti 27. dönem Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, AK Parti 26. dönem Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Arslan, Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Mahmut Bayrakçıoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasında, dünya üzerinde tek bir yetim dahi sahipsiz kalmayana dek çalışmalarımızın sürdürüleceğini kaydeden vakfımızın Başkan Vekili Sayın Avukat Hüsamettin Orhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vakfımızın birçok marka projesi bulunuyor. Bunlar arasında en kıymetlilerden bir tanesi de Reyhanlı Eğitim Köyümüzde bu yıl 3’üncüsünü düzenlendiğimiz Zeytin Toplama Şenliğimiz. Bugün burada bin kadar yetimimiz ve çok sayıda misafirimizle bu şenliğimizi gerçekleştirdik. Yetimlerimizin mutluluğuna şahit ve ortak olduk. Şenliğimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.”

Eğitim köyümüzün bahçesindeki 615 ağaçta yetişen zeytinleri kendi elleriyle toplayan çocuklarımız; halat çekme, yumurta taşıma, çuval koşusu ve sokak oyunları gibi daha pek çok keyifli gösterinin yer aldığı etkinlikte gönüllerince eğlendi. Barış dileklerinin yazıldığı balonlar ise gökyüzüne bırakıldı.

Programımız, gönüllülerimiz ile birlikte çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.