Vakfımız yönetimindeki Reyhanlı Eğitim Köyü’nde Suriyeli yetim çocuklar ile ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Yaklaşık 1000 çocuğun eğitim aldığı Reyhanlı Eğitim Köyü bahçesindeki iftar programında çocuklar tiyatro gösterisi sundu.

Kur’an-ı Kerim okunup duaların edildiği etkinlikte, eğitim merkezinde yapılan el yapımı ürünler sergilendi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, burada yaptığı konuşmada, eğitim köyünü daha önce de ziyaret ettiğini ve buradan çok etkilendiğini söyledi.

Programı düzenleyenlere teşekkür eden Doğan, şöyle konuştu:

“Suriye’de 2011 yılında başlayan bu süreçte gelinen nokta bizlere neleri nasıl görmemiz gerektiğini, nelerden nasıl dersler almamız gerektiğini bir kez daha önümüze koymuştur. Bugün hala İdlib’de insanların üzerine bombalar düşerken burada birileri kimsesiz kalmış yetim çocukları sahiplenerek onlara ev olmak, aile olmak için gayret göstermekte. Ben bundan dolayı hem İHH’ya hem de Yetim Vakfı’na teşekkür ediyorum. Burada böyle bir tesis kurmak ve çocuklarımızın iyi şartlarda yaşayarak geleceğe iyi bir şekilde hazırlanabilmesi için yatırım yapılmış. Bu konuda çaba sarf etmiş katkı vermiş olan herkese teşekkür ediyorum. Biz de burada çocuklarımızın yanında olmak için, onlarla birlikte iftar yapmak için eşimle birlikte geldik. Bundan duyduğum hazzı da dile getirmek isterim.”

Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar hayırseverlere ve iftar programına katılanlara ilgilerinden ötürü teşekkür ederken Dünya Yetimler Günü nedeniyle Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ve Eğitim Vakfı ev sahipliğinde bir araya geldiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yaklaşık bin kişi birlikte dualar eşliğinde orucunu açtı.

Programa, Cilvegözü Mülki İdare Amiri Salih Altun, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürü Nadir Örten, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erhan Yemelek da katıldı.

Ayrıca iftar öncesi Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda finale kalan öğrenciler yarıştı ve 1.ciye ödülünü Hatay Valisi verdi.