Suriyeli yetim anneleri Reyhanlı Eğitim Köyümüzde başlatılan “İyilik Gemisi” projesi kapsamında yaptıkları el işi örgü oyuncaklardan elde edilen gelirle aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Reyhanlı Eğitim Köyü’nde kurulan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında izole edilmiş oyuncak atölyesinde 20 Suriyeli yetim annesi üretim yapıyor.

Yetim annelerimizin geçen yıl başlatılan “İyilik Gemisi” projesi kapsamında yaptıkları at, fil, kedi, bebek gibi el işi örgü oyuncaklar, bağışta bulunan hayırseverlere gönderiliyor.

Türkiye’nin birçok noktasına gönderilen oyuncaklardan elde edilen gelirle, anneler aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

10 BİN 600 OYUNCAK ÜRETİLDİ

Yetim Vakfı Reyhanlı Eğitim Köyü Gelişim Koordinatörü Mehmet Güncüm, Eğitim Köyü bünyesinde Suriyeli yetim annelerinin üretim yaparak ev ekonomilerine katkı sağlamaları için projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıl başlayan projemizle oyuncak atölyesinde 20 Suriyeli yetim annemiz tarafından 10 bin 600 örgü oyuncak üretimi yapıldı. Bu oyuncaklar vakfın online bağış projesi olan ‘İyilik Gemisi’ projesi kapsamında hayırseverlere teslim ediliyor.” dedi.

HAFTANIN 5 GÜNÜ ÜRETİM YAPILIYOR

Türkiye’nin birçok noktasına oyuncakların gönderildiğini ifade eden Güncüm, “Annelerimiz haftanın 5 günü atölyemize gelerek el işi örgü oyuncaklar üretiyorlar. 70 liralık bağış karşılığında bu oyuncakların gönderimini gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar bu oyuncaklardan ailelere ciddi oranda maddi destek sağlanmış oldu. Atölyemizde üretim yapmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Basında Çıkan Haberler