1 milyon çocuk ablukada

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda vefat edenlerin sayısı 11 bin 180'ı geçti.
10.10.2023 |

İsrail'den Gazze'ye tonlarca patlayıcı

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda vefat edenlerin sayısı 11 bin 180'i geçti. İşgalci güçlerin havadan tonlarca patlayıcıyla vurduğu Filistin’de 1 milyon çocuk ablukada hayat mücadelesi veriyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 11 bin 180'den fazla kişinin vefat ettiği, 28 bin 200 kişinin yaralandığı belirtildi.
Bakanlığın daha önce yaptığı açıklamada Kudüs'ün yanı sıra Batı Şeria'nın El Halil, Ramallah, Eriha, Nablus ve Kalkilya kentlerinde 7 Ekim'den bu yana İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli sivillerin öldürüldüğü bildirilmişti.

GECE BOYUNCA SALDIRDILAR

İsrail savaş uçaklarının gece boyunca Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeyindeki hedefleri vurması sonucu binlerce ölü ve yaralı ortaya çıktı. Gazze'nin Mısır sınırı yakınlarında bulunan Rafah kentindeki Ebu Hilal Ailesi'ne ait ev, İsrail savaş uçaklarının bombalaması sonucu yıkıldı. Hava saldırısına maruz kalan evin çevresindeki diğer evlerde de büyük hasar meydana geldi, çok sayıda yaralanan oldu. Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinin Karaman ve Naayma caddelerindeki evleri hedef alan 20'den fazla hava saldırısında da onlarca kişi yaralandı.

SİVİL YERLEŞİMLER HEDEF ALINDI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kentin kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye bölgesindeki bazı ailelerin evlerine düzenlenen hava bombardımanı sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi çeşitli şekillerde yaralandı.
İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Zeytun Mahallesi'nin doğusunda bulunan bir evi de hedef aldı. Yine Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Abul Amreyn ailesine ait evin savaş uçaklarından atılan roketle vurulması sonucu bir kadın öldü.  Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki Harare ailesinin evini hedef alması sonucu, 7 kişi yaralandı.

PEŞ PEŞE ÖLÜM HABERLERİ

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında 24 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Gazze Şeridi'ndeki hastane ve güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Gazze'nin Mısır sınırına yakın Rafah kentindeki Ebu Hilal Ailesi'nin evine İsrail savaş uçaklarının hava saldırısı sonucu ev halkından 18 kişi vefat etti.
Saldırıda yıkılan evin enkazından çıkarılan yaralılar ise tedavi altına alındı.
Aynı bölgenin kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye bölgesindeki bazı ailelerin evlerine düzenlenen hava bombardımanı sonucu 1 kişi can verirken, 20'den fazla kişi yaralandı. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Abul Amreyn ailesine ait evin savaş uçaklarından atılan roketle vurulması sonucu toplam 5 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

500’DEN FAZLA HAVA SALDIRISI

İsrail ordusu, gece boyunca Gazze Şeridi'ne 500'den fazla hava saldırısı düzenlediğini resmi ağızdan itiraf etti. İsrail ordusundan konuya dair yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gece savaş uçakları, helikopterler, hava araçları ve topçu güçleri, Gazze Şeridi'nde Hamas ve İslami Cihad'a ait 500'den fazla noktayı hedef aldı." ifadeleri kullanıldı. Filistinli grupların bazı yetkilileri yaşadığı gerekçesiyle birkaç yüksek katlı konuta da hava saldırısı düzenlendiği bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, Beyt Hanun bölgesinde ise 3 tünelin hedef alındığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının süreceğine vurgulandı.

7 CAMİYİ YIKTILAR

İsrail ordusunun hava saldırılarında Gazze Şeridi’nde 7 caminin yıkıldığı belirtildi.
İsrail savaş uçakları, Gazze’nin orta kesimlerindeki er-Rummal mahallesinde bulunan El Abbas Camisine çok sayıda roketle saldırı düzenledi. Son saldırıda tahrip olan El-Abbas Camisi ile İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarıyla yıktığı cami sayısı 7’ye yükseldi. İsrail daha önce de Gazze'deki Es-Susi, El-Yermuk, El-Emin Muhammed, Ahmed Yasin, Muhammed el-Habib ve El-Garbi camilerini vurmuştu. Diğer yandan, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik yoğunlaştırdığı saldırıları aralıksız sürdürdü.

1000 TON PATLAYICI KULLANDILAR

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinden bu yana Gazze Şeridi'ne her birine onlarca savaş uçağının katıldığı 4 hava saldırısı düzenlendiği ve 800'den fazla noktanın hedef alındığı belirtildi. Açıklamada, Beyt Hanun'da Hamas'a ait noktalar ve bölgenin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nin yanı sıra operasyonların sürdüğü Cebaliye'deki askeri altyapılar ve bir cami gibi Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde bazı noktaların vurulduğu dile getirildi. İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında 1000 tondan fazla patlayıcı ve füze kullanıldığına dikkati çeken açıklamada, söz konusu saldırılarda yüzlerce Filistinlinin öldüğünün tahmin edildiği ve sınırı aşarak yakınlardaki yerleşim birimlerine sızan onlarca Hamas mensubunun esir edildiği ifade edildi.

Yetim Vakfı’ndan Gazze’ye insanlık köprüsü

Yetim Vakfı, işgalci İsrail’in soykırım saldırıları altındaki Gazze’ye yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. 7 Ekim’den bu yana bağışçılardan gelen destekler sayesinde 125 bin kiş

Libya için Acil Yardım Çağrısı

Son yıllarda yaşanan en büyük sel felaketiyle yüz yüze gelen Libya’da 5 binden fazla insan can verirken geride kalan binlerce aile hayata tutunmaya çalışıyor.