55 bin kalbe dokunduk

17.05.2021 | 
55 bin kalbe dokunduk

Yetim Vakfı olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin bağışlarını ulaştırdık.

Bu yıl Ramazan kampanyamızı "Ramazan Bereket, Yetim Emanet” sloganıyla sürdürerek yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere pek çok bölgede başta yetim ve aileleri olmak üzere ihtiyaç sahibi 55 bin kişiye yardımları gerçek sahiplerine ulaştırdık.

Başta Türkiye, Suriye ve Yemen olmak üzere pek çok bölgede yetim çocuğa ve ailelerimize bayramlık elbise, binlerce aileye kumanya, iftariyelik, bir kutu gülücük, zekat, fitre, fidye dağıtımı ve bin yetime sponsor olduk.

Bununla birlikte Türkiye’de ve dünyanın pek çok bölgesinde yetimlere yönelik eğitim ve psikososyal yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yetim ailelerimizin sofralarına destek olduk

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bu yıl da iftar sofraları kurulamadı ancak ihtiyaç sahiplerinin evlerine iftarlık ve kumanyalar dağıttık.

Bu kapsamda bin 250 aileye alışveriş yapmaları için kumanya kartı ve 5 bin 250 kişiye ise iftariyelik yemek paketi dağıtımı gerçekleştirildik. Ayrıca 2 bin 200 aileye zekat, fidye ve fitre desteği sağladık.

22 Bin 150 Yetim bayrama yeni kıyafetleri ile girdi

Dünyanın dört bir yanında yaşayan ihtiyaç sahibi 22 bin 150 yetim çocuğa bayramlık giysiler hediye ettik.

Ayrıca İçerisinde eğitici ve öğretici setler ile oyuncakların da bulunduğu Bir Kutu Gülücük paketleri, pandemi nedeniyle evlerinden çıkamayan 500’den fazla çocuğa ulaştırdık.

Bin yetime sponsor olduk

Yetimlerin maddi olarak himaye edilmesini amaçlayan bu sistemde toplanan düzenli bağışlarla yetimlerin gıda, kıyafet, sağlık, eğitim ve barınma giderlerine destek oluyoruz.

Ramazan ayında hayırseverlerimizin destekleriyle bin yetime sponsor olduk. Bir yetimin aylık sponsorluk bedeli 200 TL’dir.

Hayırseverlerimizin destekleriyle yetim ve ailelerine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Sizler de destek olmak için TIKLAYINIZ.

Son Eklenenler

Bu Ramazan Kalbine Dokun

Ramazan, iyiliklerin en çok yapıldığı; gönüllerin en çok fethedildiği ay. Zekâtlarınız ve bağışlarınızla 21 ülkede, on binlerce gönle dokunacağız.

  • 12.02.2024

Yetim Vakfı 500 Binden Fazla Depremzedeye Ulaştı

Afetin ilk gününden itibaren 600’e yakın gönüllü ve 150’yi aşkın araçla birlikte Adıyaman ve Hatay’da bulunan koordinasyon merkezlerimiz üzerinden 60 TIR’lık insani yardım malzemes

  • 06.02.2024

Yetim Vakfı'nın 2023 Karnesi İyiliklerle Dolu

33 Ülkede 1 Milyon 432 Bin 659 Kişinin Yüzü Güldü Yetim çocuklar için koştuğumuz bir seneyi daha geride bıraktık.

  • 02.01.2024