Ağustos Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak dolu dolu bir ayı daha arkamızda bıraktık.
20.09.2022 | 
Ağustos Ayında Neler Yaptık?

AĞUSTOS AYINDA NELER YAPTIK?

Yetim Vakfı olarak, bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azimle; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.

“Okullar açılıyor, iyilik zili çalıyor.” diyerek başlattığımız Kırtasiye Projesi kapsamında 24 ülkede, 10 bin yetim yavrumuza okul çantasıyla birlikte kırtasiye malzemeleri hediye ettik. Bu ülkelerde proje kapsamına dâhil olan her bir çocuğa okul çantasıyla birlikte yaşına göre çizgili, çizgisiz ve kareli defter, resim defteri, cetvel, kurşun kalem, pergel seti, okuma kitabı, boyama seti, silgi, yazı tahtası, bant, kalemtıraş, tükenmez kalem, kalem kutusundan oluşan bir takım kırtasiye malzemeleri hediye ettik.

Yazar İsmail Kılıçarslan, kendi İnstagram hesabında bir mezat gerçekleştirdi ve geliriyle Kırtasiye Projesi’ne destek oldu. Fatih Camii türbe kapısında kurulan ve on bir gün devam eden hayır çadırımız da aynı projeye destek olmak için sabahtan akşama kadar açık kaldı. Eyüp Sultan gönüllülerimiz ise 2.000 aşure dağıtarak ilçe esnafını Kırtasiye Projesi’ne destek olmaya davet etti.

Ağustos ayını unutulmaz kılacak çalışmalarımızdan biri de “Saçlara örgü, yüreklere sevgi” projesiydi. Yetim Vakfı olarak Human Movie Team ekibi ile birlikte İdlib’e giderek 1000 yetim kız çocuğunun saçlarını tarayıp süsledik. Birbirinden güzel ve sevimli yavrularımızla geçirdiğimiz vakit boyunca, hüzünle sevincin karıştığı duygulu anlar yaşadık. 

Bir etkinlik de Eminönü gönüllülerimiz tarafından gerçekleşti. İlçe esnafının kapısını tek tek çalarak Yetim Vakfı’nın çalışmalarından bahsettiler ve kumbara dağıttılar.

Her ay düzenli olarak kestiğimiz adak, akika ve şükür kurbanları için bu ay Sri Lanka’daydık. Aynı zamanda zekât emanetlerinizi 20’i aşkın ülkede dağıtarak yerine ulaştırmaya, sadakalarla yüzleri güldürmeye, Kardeş Aile Projesi kapsamında ödemelerimizi yapmaya devam ettik.

Yetim Sponsorluk Destek Projesi kapsamında ödemelerimiz devam ettiği gibi bizi duygulandıran çok güzel anlar da yaşadık. Bunlardan biri Rami Bilgi Evi'nden gelen üç küçük bağışçımızdı. El ele vererek bir yetime destek olmak istediklerini söylediler ve sponsorluk projemize bağış yaptılar. Yanı sıra Fatih gönüllülerimiz, büyük bir özveri ve heyecanla, geliri Yetim Sponsorluk Destek Projesi'ne aktarılacak olan bir gıda kermesi düzenlediler.

Ağustos ayıyla birlikte, Sokak Hayvanlarına Mama ve Su Projesi'nin kapanışını yaptık. Her zamanki gibi çocuklarımıza hayvan koruma liderleri eşlik etti ve birlikte çok güzel vakit geçirdiler.

Vakfımız birbirinden kıymetli ziyaretçileri ağırlamaya devam etti. Mihrimah Derneği Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Mürşide Yakaryılmaz, derneğin öğrencileriyle birlikte ziyaretimize geldi. Vakıf bahçesinde ağırladığımız misafirlerimizle çok kıymetli istişarelerde bulunduk. Ayrıca İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Reyhanlı Psikososyal Destek ve Uygulama Merkezi’mize ziyaret etti.

Yetim Vakfı olarak Ağustos ayında çok önemli programlara iştirak etti. Bunlardan biri Yetimleri Koruma Federasyonu tarafından düzenlenen Yetimleri Himaye Forumu'ydu. Bir diğeri Arnavutköy Belediyesi’nin düzenlediği Gençlik Doğa Kampı’ydı. Kampa katılan gençlere vakıf çalışmalarımızı anlattık. Yardımlaşmanın üzerinde durduk ve genç kardeşlerimizi gönüllü çalışmalarına davet ettik. Başka bir program da NEVADER'in desteğiyle düzenlenen macera parkıydı. Yetim çocuklarımızla birlikte macera parkına katıldık ve rehberler eşliğinde birbirinden eğlenceli oyunlar oynadık.

Ağustos ayının yüzünü güldüren çalışmalardan biri de Suriye’nin İhtimlat Köyü’nde, 500 yetim çocuğumuz için yaptırdığımız oyun parkının açılışı oldu. Çocuklarımızın mutluluğu görülmeye değerdi.

Eğitim çalışmalarımıza “Gönüllü Eğitimci Programı”yla devam ettik. Programımıza dâhil olan eğitimciler, alanında uzman ve saha tecrübesi bulunan kişilerdi. hâmilik yaptığımız çocuklarla ilgilenecek eğitimciler yetiştirmek için bir dizi seminer verdiler ve atölyelerde uygulama yaptılar.

Son Eklenenler

Aralık Ayında Neler Yaptık?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte “Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” diyerek kış projelerimize yoğunlaştık.

  • 12.01.2023

Kasım Ayında Neler Yaptık?

Kasım ayı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün heyecanıyla geldi.

  • 03.12.2022

Ekim Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azimle; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.

  • 24.11.2022