Aralık ayında neler yaptık?

17.01.2022 |
Aralık ayında neler yaptık?

Vakfımız, hayırseverlerimizin destekleriyle Aralık ayında da binlerce yetimin kalbine dokundu. Yetim Vakfı olarak bu ay yine Türkiye ve dünyanın pek çok noktasında yetim çocuklarımız ve aileleri için psikososyal destek ve yardım faaliyetleri gerçekleştirdik.

Aralık ayı çalışmalarımız özet olarak şu başlıklarda gerçekleşti.
•    Desteklerinizle kış yardım çalışmalarımız devam ediyor. 'Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez'
Kışın sert yüzünü iyiden iyiye gösterdiği bugünlerde, çocuklar üşümesin diye yollara düştük. 'Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez' dedik, Suriye’nin Azez kırsalında yetim ailelerimizin bulunduğu yerleşim yerlerine desteklerinizle 50 ton kömür ulaştırdık.
•    Can Azerbaycan’da ise 100 yetim çocuğumuza montlarını ulaştırdık, selamlarınızı ilettik. Onlar, desteklerinizle bu kış üşümeyecek.
•    Kış projemiz kapsamında bağışçılarımızın destekleriyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan 100 yetim ailemize 500'er TL fatura desteği sağladık.

•    Minik eller, minik ayaklar hiç üşümesin, bu kış onlar için de sıcacık geçsin diye bu kez Irak'taydık. Desteklerinizle 200 yetim çocuğumuza kışlık kıyafet dağıtımı yaptık.

•    Her yıl olduğu gibi bu yıl da soğuk kış şartları ve şiddetli yağışlar, Suriye İdlib’te yaşayan milyonlarca insanı mağdur ediyor. Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez kampanyamız kapsamında, 720 bot ve 365 adet kışlık kıyafeti, İdlib kırsalındaki yetim çocuklarımıza ulaştırdık.

•    Atölyemizde hayvan sevgisini işledik. Sevdiğimiz ve beslediğimiz hayvanlar üzerine konuşup farklı hayvan taklitleri yaptık. Ardından iki gruba ayrılıp sırasıyla tavşan, yengeç, penguen ve kanguru yarışı düzenledik. Boyamalarla hayvanları tanıttık.

•    Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştiriyoruz.

Eğitim Destek Merkezi (EDM) gönüllü eğitimcilerimiz ile Zinde Okulları’nda 87 kişilik öğrenci grubuna yönelik 18 hafta sürecek eğitim programımız başladı.

•    Düzenli desteklediğimiz yetim ailelerimizin okula giden çocuklarına yönelik eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Bu proje ile çocuklarımız gelecekle ilgili hayallerine bir adım daha yaklaşıyorlar

•    Empati kurmak anlayabilmekten geçer.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kilis Anaokulumuzdaki öğrencilerimiz, engelli kardeşlerini daha iyi anlamak için ağızları ile çizimler yaptı.

•    Kıymetli yazar Ekrem Kızıltaş ‘Yetime Dair’ programımıza konuk oldu.
•    Sokak hayvanlarını çok seviyor, onları ellerimizle besliyoruz
Hayvan sevgisini aşılamak ve sosyal sorumluluk bilincini artırmak için, çocuklarımızı bugün minik dostlarıyla buluşturduk.
•    Psikososyal Destek Merkezimizdeki drama atölyesinde akran zorbalığı konusunu işledik. “Nelerin zorbalık olduğu”, “zorbalık yapmamak” ve “zorbalığa maruz kalınca neler yapılabilir?” gibi konuları, drama oyunları ve canlandırmalarla ele aldık.
•    Sanat atölyemizde çocuklarımızla “Arkamda ne var?” oyunu oynadık. Müzik, dans, resim ve hikâye anlatıcılığının bir arada kullanıldığı bu uygulamada çocukların sosyal becerilerini geliştirmek, özgüven ve farkındalık kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz.
•    Ritim atölyesi gerçekleştirdik. Atölyemize neşeli bir şarkı ile başladık. Müziğe farklı ritim hareketleri ile eşlik ettik. Ardından da ritim bardaklarıyla tek ses grup ritmi yaparak atölyemizi sonlandırdık.
•    Psikologlarımızdan Ömer Faruk Şeker, İstanbul Üniversitesi Hareket ve Adalet Kulübü'nün, "Bir Yetime Kardeş Ol" projesinin gönüllüleriyle buluştu. Doğu Türkistanlı yetim çocuklarla çalışmalar yapacak gönüllülere "Nasıl Gönüllü Olmalıyım?" başlıklı eğitim verdi.
•    “Minik şefler iş başında”
Psikososyal Destek Merkezimizdeki atölyemizde en sevdiğimiz yemekleri anlattık, o yemekleri çizdiğimiz tabağın içine resmettik. Ardından da tabağımızı kesip grup soframıza yapıştırdık. Son olarak da soframızı süsledik. Bu güzel soframızın adı ise "Bereketli Sofra" oldu.
•    Eğitime destek projemiz kapsamında yardım çalışmalarımız devam ediyor.
İran'ın Belüçistan ve Zahidan bölgelerinde yaşayan 300 yetim çocuğumuza desteğiniz ile okul çantası ve kırtasiye hediye ettik.
•    “Ailemiz genişliyor”
 “Yetim Sponsorluk Destek Sistemi” ile Türkiye ve 15 ülkede 6 bin 434 yetime hami olduk.
•    Başkanımız Murat Yılmaz, ''Çözümsüzlüğe Çözüm Arayışları'' panelinde "Doğu Türkistan'da Çocuk Olmak" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.
•    Kilis anaokulumuzda Mevlana haftasında çocuklarımızla hoşgörüyü ve sevgiyi işledik.
•    Yetim Sponsorluk Destek Sistemimiz dâhilindeki yetim çocuklarımızı düzenli olarak desteklemeye devam ediyoruz. Suriye’nin Azez’e bağlı Kefra Köyü’de yaşayan 200 yetim çocuğumuza sponsorluk ödemelerini ulaştırdık.
•    Oyuncu Ahmet Yenilmez “Yetime Dair” programımıza konuk oldu.
•    16 ilçedeki gönüllü yönetimimiz ile vakıf merkezimizde istişare toplantısı düzenledik. Başkanımız Murat Yılmaz, yaptığı sunumda çalışmalarımız hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
•    Yönetim kurulu üyemiz Av. Hüsamettin Orhan, hukuk öğrencileriyle bir araya gelerek hukuki gelişim ve toplumsal paylaşım ekseninde vakfımızı konuştu.

•    “Yılsonu değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik.”
Vakfımızın 2021 Değerlendirme ve 2022 Planlama-İstişare toplantısını Yalova Armutlu’da gerçekleştirdik. Başkanımız Murat Yılmaz’ın açılış konuşmalarıyla başlayan program iki gün sürdü. Değerlendirme ve Planlama Toplantımız kapsamında, Yönetim Kurulu üyelerimiz ve tüm birimlerimizin sorumluları sunumlarını gerçekleştirdi.
•    Beykoz’da gönüllülerimizle birlikte, vatandaşlarımıza yetim çalışmalarımız ve projelerimiz hakkında bilgilendirmelerde bulunduk.
•    Ailelerin kendi ürettikleri ürünlerle geçimlerini sağlamaları için başlattığımız Kalkınma Projemiz devam ediyor. Desteklerinizle Yemen'in Taiiz, Wisab ve Eb kentindeki ailelerimize sağmal inek teslim ettik.
•    Değerli sanatçı Mehmet Ali Aslan Yetime Dair programımıza konuk oldu.
•    Kilis Anaokulumuzda, çocuklarımıza iskelet sistemimizi ve vücudumuz için önemini anlattık. Eğiti görsellerle desteklediğimiz dersimiz, çocuklardan yoğun ilgi gördü.
•    “Kadın Kollarımız Bayrampaşa’da gönüllülerimizle buluştu.”
Vakfımızın Kadın Kolları Birimi Bayrampaşa’da yetim çocuklar için kahvaltı programında buluştu. Kadın Kolları birimimiz Suriye’de yetim çocuklarımız ve ailelerimiz için 'Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez' kış projemize destek olmak amacıyla gönüllülerimizle kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Ekim Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azimle; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.

• 24.11.2022

Eylül Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.

• 08.11.2022

Ağustos Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak dolu dolu bir ayı daha arkamızda bıraktık.

• 20.09.2022