12.01.2023 |
Aralık Ayında Neler Yaptık?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

Yetim Vakfı olarak bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azim; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte “Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” diyerek kış projelerimize yoğunlaştık. 15 ülkede, 25 bin yetim yavrumuza ulaşmak için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz.

Suriye’nin Azez bölgesinde, çadır kamplarında yaşayan ve kışı bu zor şartlarda geçirmek zorunda kalan savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi yetim ailelere 1084 battaniye, 484 soba, 1053 mont, 3063 çift çizme ve 100 ton kömür dağıttık.

Lübnan’da bulunan Filistin mülteci kamplarına kadar gidip 100 yetim yavrumuza kışlık kıyafet hediye ettik. Yine Lübnan’da bulunan yetim ailelere mazot ve odun dağıttık.

Her ay düzenli olarak kestiğimiz adak, akika ve şükür kurbanlarımızı bu ay Togo’da kestik.

Yetim Vakfı olarak Aralık ayında çok güzel ve bereketli ziyaretlerimiz oldu. Bunlardan biri ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’la birlikte yönetim kuruluna yaptığımız ziyaretti. Kendileriyle yetim çocuklar için neler yapabileceğimiz konusunda çok kıymetli istişarelerde bulunduk.

Suriye’nin Azez kentinde dört farklı bölgede bulunan 1300’ü aşkın çocuğumuza sağlık taraması yaptık; her birini göz, diş, kulak, burun ve boğaz muayenesinden geçirdik.

Bu ay bizi en çok heyecanlandıran programlardan biri de Hatay Reyhanlı’da bulunan Psikososyal Destek ve Uygulama Merkezi'mizin açılışı oldu. Açılışa İlçe Müdürü Mehmet Ali Aslan, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Salih Gezen, SYDV Müdürü Serkan Tekirdağ ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Cemiloğlu katıldı. Vakfımızın kuruluş hikâyesinin sembol ismi olan Sevra’yla birlikte açılış kurdelamızı kestik.

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü münasebetiyle Anadolu ve Avrupa yakasında bulunan gönüllülerimizle buluştuk. Aramıza yeni katılan heyecanlı gönüllülerimizle tanışarak onlara vakfımızın kuruluş hikâyesinden ve çalışma alanlarımızdan bahsettik.

Sinerji Anadolu Kız Lisesi'ndeki minik gönüllü adaylarımıza Sırada İyilik Var Projemizi anlattık.

Ümraniye Temsilciliğimizin kadın kolları, Yemen’deki yetim çocuklarımız için bir araya gelip bir program düzenlediler. Yazar İsmail Kılıçarslan, 15 Aralık’ta kendi instagram hesabı üzerinden bir mezat düzenleyerek gelirini yetim çocuklarımıza bağışladı.

Bizler de 10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle Prof. Dr. Nabi Avcı Fen Lisesi öğrencilerinin desteğini alarak çok güzel bir program düzenledik. Aynı gün Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi konferans salonunda Doğu Türkistan Soykırım ve Hak Arayışları basın toplantısı ve paneline katıldık.

Bir de Şanlıurfa programımız vardı bu ay. 400 çocuğumuzla bir araya geldik, oyunlar oynadık, yarışmalar yaptık... Onlara çocuk olduklarını hatırlattık, bizler de onlarla birlikte içimizdeki çocuğu hatırladık.

Tüm bunların yanı sıra "Ebeveyn Kaybı Yaşamış Çocuklarda Sosyal Hizmet Uygulamaları" başlıklı bir program daha gerçekleştirdik. Programda vakfımızın projelerinden ve çalışma yaptığımız ülkelerden bahsettik. Sonrasında katılımcılar, fotoğraf sergimizi dolaştılar ve kendilerine sergilenen fotoğrafların hikâyelerini anlattık.

Aralık ayının en yoğun programlarından biri de 2022-2023 Değerlendirme ve Planlama Toplantısı’nın yapılması oldu. Hatay Reyhanlı Eğitim Köyü’nde gerçekleşen toplantıya Yetim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yılmaz, mütevelli heyeti üyeleri ve Yetim Vakfı personeli katıldı. Dört oturum şeklinde planlanan toplantıda bütün birim koordinatörleri ve sorumluları sunumlarını yaptılar; 2022 yılının değerlendirmesini ve 2023 planlamasını aktardılar.

• 12.01.2023

Kasım Ayında Neler Yaptık?

Kasım ayı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün heyecanıyla geldi.

• 03.12.2022

Ekim Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azimle; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.

• 24.11.2022