Azezli Çocuklarımızın Karne Sevinci

Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin barış sağladığı Azez bölgesinde yaşayan çocuklar, dün karnelerini aldı.
20.06.2022 | 
Azezli Çocuklarımızın Karne Sevinci

AZEZLİ ÇOCUKLARIMIZIN KARNE SEVİNCİ

Türkiye’deki tüm çocuklarımız gibi Suriyeli yetim çocuklarımız da karne sevinci yaşadı. Vakfımızın Azez Tilalin köyündeki çocuklar da bu mutlu günü lunaparkta kutladı.

Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin barış sağladığı Azez bölgesinde yaşayan çocuklar, dün karnelerini aldı. Yetim Vakfı işletimindeki Tilalin Köyü’nde yaşayan bu çocuklar, mutluluklarını lunaparkta eğlenerek kutladı.

Tilalin Köyü’nde ikamet eden 140 çocuk ve annesi, Azez bölgesinde bulunan lunaparka servislerle götürüldü ve onlar için özel bir program hazırlandı. Eğlencenin ardından bir dizi yarışmayla devam eden program, yemek ve dondurma ikramıyla son buldu. Yarışmalarda derece alan çocuklara oyuncak hediye edildi.

Lunaparkta kutlama

2021-2022 eğitim yılının son gününde karne alan Azez’deki çocuklara eğlence düzenlendi. Yaşları 1-14 arasında değişen 140 çocuk ve annesi için gerçekleştirilen etkinlikte, Yetim Vakfı’nın işletiminde olan Tilalin Köyü’ndeki çocuklar, karne sevincini lunaparkta yaşadı. Çocuklar dönme dolaba, salıncağa, çarpışan arabaya ve gondola binerek günün tadını çıkardılar. Halat çekme, dev kaydıraktan kayma ve çuval yarışları gibi oyunlarla çocukların eğlencesi devam etti.

Şarkılar söylendi, ödüller alındı

Gün boyu şarkılar söyleyen, oyunlar oynayan ve birbiriyle yarışan çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı. Bu mutlu günün anısına bol bol fotoğraf ve video çekimi yapıldı. Düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilirken, çocuklara eğlence sırasında patlamış mısır, içecek ve yemek ikram edildi.

Son Eklenenler

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş birliği Protokolü

Yetim Vakfı olarak İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile 6-18 yaş grubundaki yetim çocuklarımıza yönelik sosyal uyum desteği çerçevesinde bir protokol imzaladık.

Çocuk Tiyatro Seçmeleri

Çocuklarımızın sosyal, kültürel ve ahlaki gelişimine katkı sağlamak için yola çıkıyoruz.

Yetim Vakfı’ndan 21 Milyonluk Kırtasiye Kampanyası

Yetim Vakfı, eğitim ve öğretim sezonunun açılmasına az bir süre kala “İyilik Zili Çalıyor” sloganıyla kırtasiye destek kampanyası başlattı.