Bu Ramazan 385.526 Kişi Kardeşliğe Tutundu

Yetim Vakfı, ‘Bu Ramazan Kardeşliğe Tutun’ sloganıyla ‎gerçekleştirdiği ramazan faaliyetleri kapsamında 20 ülkede 385 bin ‎‎526 kişiye iyilik elini uzattı.
22.04.2023 |
Bu Ramazan 385.526 Kişi Kardeşliğe Tutundu

Yetim Vakfı, “Bu Ramazan Kardeşliğe Tutun” sloganıyla gerçekleştirdiği Ramazan faaliyetleri kapsamında 20 ülkede 385 bin 526 kişiye iyilik elini uzattı. Deprem bölgesindeki 5 ayrı noktada psikososyal destek çalışmalarını da sürdüren vakıf, binlerce yetim ve öksüz çocuğa Ramazan sevinci yaşattı.

Yetim Vakfı, bu sene de merhamet ve iyilik mevsimi Ramazan ayı boyunca kıtaları aşan yardımlarını yetim ve öksüz çocuklara ulaştırdı. Binlerce kumanya, çocuk paketi, fitre, zekât ve iftar yardımıyla 20 ayrı ülkeye uzandı. Yardımların odağında ise Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinin merkez üs olduğu 7,7 ve 7,6’lık depremin vurduğu 11 şehir vardı ve bugüne kadar bu şehirlere 30 milyonluk yardım ulaştırıldı. 60 TIR dolusu gıda, giyim, hijyen, oyuncak ve çocuk kitapları en ücra noktalardaki depremzedelerin dağıtıldı.

“BU RAMAZAN KARDEŞLİĞE TUTUN”

Yetim Vakfı, “Bu Ramazan Kardeşliğe Tutun” sloganıyla başta Türkiye olmak üzere, insanî krizlerin yaşandığı ülkelerde yetim ve öksüz kalan çocukların kapılarına mutluluk paketleri taşıdı. Bereket ayı boyunca bayramlık dağıtımlarından 12 bin 511 çocuk, kumanya dağıtımlarından 68 bin 265 kişi, Ramazan çocuk paketi dağıtımlarından 68 bin 271 çocuk, fitre dağıtımlarından 6 bin 480 kişi, zekât dağıtımlarından 8 bin 500 kişi faydalandı. Bir ay boyunca kurulan iftar sofralarında 122 bin 769 kişiye sıcak yemek ikram edildi.

YÜZLERCE YETİM SPONSORLUĞU

Hem bir geleneği yaşatmak hem de çocukların bayramına neşe katmak için dağıtılan bayram harçlığı cüzdanları ise 1.348 çocuğun yüzüne tebessüm kondurdu. Ramazan boyunca 1.758 yetim çocuk sponsorluk destek sistemi sayesinde hâmisine kavuştu. Yine bu ayda bağışçılardan gelen adak ve akika kurbanlarından 6 bin 680 kişi istifade etti. Ramazan yardımları kapsamında deprem bölgelerinde ücretsiz dağıtılan kitaplardan ise 53 bin 944 öğrenci faydalandı. Ayrıca deprem bölgesinde ailelere dağıtılan hijyen paketlerinden 35 bin kişi yararlandı.

SOKAK ÇOCUKLARI RAPORU

Yetim Vakfı, Ramazan ayının 15. günü olarak idrak edilen Dünya Yetimler Günü’nde bu sene Sokak Çocukları Raporu’nu açıkladı. Raporda çocukları sokağa ve kimsesizliğe iten sebeplere dikkat çekilirken dünyada her gün 22 binden fazla çocuğun yoksulluktan öldüğüne vurgu yapıldı. Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, raporu kamuoyuna duyurduğu basın açıklamasında 100 milyondan fazla çocuğun hâlâ sokaklarda yaşamak zorunda bırakıldığına işaret ederek dünyanın en can yakıcı insani ödevini bir an evvel yerine getirmesi yönünde çağrıda bulundu. Başkan Yılmaz, uluslararası kamuoyunun kör, sağır ve dilsiz kesildiği sokak çocukları trajedisi karşısında senenin 365 günü yaptıkları sayısız yardım kampanyaları ve psikososyal destek faaliyetleriyle kimsesiz çocukların yanında olduklarını vurguladı.

15 RAMAZAN COŞKUSU

Yetim Vakfı, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü münasebetiyle gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında geleceği inşa yolunda yetim ve öksüz büyümek zorunda bırakılan çocuklara sahip çıkılması gerektiği mesajını yineledi. Vakıf, her yıl aynı tarihte “Sokağıma Şenlik Geldi” adıyla İstanbul’da geleneksel olarak gerçekleştirdiği ve yetim çocukların katıldığı etkinliği “Şehrime Şenlik Geldi” adıyla deprem bölgesine taşıdı. Hatay’ın Kırıkhan ve Narlıca ilçesi başta olmak üzere Kilis merkez ve Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde, psikologlardan oluşan 40 kişilik bir ekiple 1.000’e yakın depremzede çocuğun katıldığı renkli etkinlikler düzenledi.

Yetim Vakfı “Bu Ramazan Kardeşliğe Tutun” Sloganıy

Bu Ramazan Yetim Vakfı’nın çalışmalarının odağında deprem bölgesindeki 11 şehir yer alacak.