Depremzedeleri Kimsesiz Bırakmadık!

Yetim Vakfı 35 çalışanı ve 63 gönüllüsü ile sahada çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
08.02.2023 | 
Depremzedeleri Kimsesiz Bırakmadık!

Depremzedeleri kimsesiz bırakmadık!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 10 şehri vuran 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde, ilk üç günde yapılan tespitlere göre 9 bin 57 insanımız vefat etti. Aynı zaman diliminde depremde yaralananların sayısı 52 bin 979’u buldu.

Depremin ortaya çıkardığı acı bilanço karşısında ilk andan itibaren harekete geçen Yetim Vakfı, felaketin ardından acil yardım projelerini devreye soktu. Gönüllülerin de yer aldığı ekipler Kilis, Hatay, Adıyaman, Adana, Kahramanmaraş ve Suriye’de darda kalmış vatandaşlarımızın imdadına yetişti. Yurt dışından insanların da ilgisini çeken “Acil Deprem Yardımı” projesi, 6 Şubat sabahında yüzyılın afetiyle yüz yüze gelen binlerce aileye kol kanat gerdi.

Devlet ve Millet El Ele

Bölgedeki fay hatlarının yüzyıllık sessizliğini bozduğu büyük depremin ardından irili ufaklı 648 deprem daha meydana geldi. Depremin hemen ardından devlet ve millet el ele vererek bütün imkânlarını seferber etti. Bölgedeki enkaza ulaşmak için çabalayan AFAD, Mehmetçik, polis, madenciler, yabancı arama kurtarma ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının uzman ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını canla başla sürdürmeye devam ediyor. İlk üç günde enkaz altından kurtarılanların sayısının 8 bin civarında olduğu belirtilirken hasar tespit çalışmalarına göre depremde yıkılan bina sayısı 6 bin 444’e çıktı.

Yetim Vakfı Yaraları Sarmaya Devam EdiyorKışın zor şartları altında ve çöken binaların yıkıntıları arasında hayatta kalma mücadelesi veren kardeşlerimizin temel ihtiyaçlarını temin etmek için hemen harekete geçen Yetim Vakfı’nın bölgeye ulaştırdığı yardımlar giderek büyüyor. İlk “Acil Yardım Aracı”nın yola çıkmasının ardından bölgeye Anadolu insanının hamiyetperver elini ulaştıran vakfımızın faaliyetleri kapsamında yerine ulaşan ve yolda olan yardımlar şöyle:

  • 2 Tır yakacak
  • 2 Tır su
  • 2 Tır hijyen malzemesi (13 bin 200 çocuk bezi ve 60 bin kadın pedi)
  • 1 Tır muhtelif gıda
  • 1 Tır aşevi malzemesi
  • 1200 adet fener, 38 koli (43 bin adet) mum
  • 9 bin adet battaniye ve muhtelif kışlık kıyafet
  • 1000 adet hazır gıda paketi ve 600 adet gıda kolisi
  • 17 arazi aracı
  • 250 bin ₺ nakdi yardım

Bağış yapmak için: https://bagis.yetimvakfi.org.tr/bagis/deprem

***

Aynî bağışlarınız için aşağıdaki şubelerimizle iletişime geçebilirsiniz:

  1. İstanbul – Vakıf Merkezi (Karagümrük Mah. Muhtar Muhiddin Sok. No:11 34091 Fatih/İstanbul) 0 535 974 2484
  2. İstanbul – Başakşehir  (Başakşehir, 34480 Başakşehir/İstanbul)  0 536 059 7171
  3. İstanbul – Ümraniye (Ihlamurkuyu mah. İstiklal cad. no:1, Kat:3 Ümraniye) 0 536 933 6380
  4. Ankara – Sincan (Sincan Temsilciliği, Çarşı Sokak No: 22 Sincan/Ankara) 0 555 018 3134
Son Eklenenler

Depremzedeler İyilikle Hayata Tutunuyor

“Yetim çocuklarımızın tespitlerine başladık ve basın yoluyla yoğun bir şekilde kayıp ve refakatsiz çocuklarla ilgili duyurular gerçekleştiriyoruz.”

Yetim Vakfı’ndan depremzedelere 10 milyonluk yardı

Ekiplerimiz Kilis, Hatay, Adıyaman, Adana, Kahramanmaraş ve Suriye’de bulunan depremzedelerin temel ihtiyaçlarını AFAD ile koordineli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Enkazdan mucize kurtuluşlar

Asrın felaketinin üzerinden mucize kurtuluşlar devam ediyor