29.12.2022 |

DESTEKLERİNİZLE YETİMLER ISINIYOR

Ağır kış şartları altında, özellikle kamplardaki çadırlarda yaşayan yetim çocuklarımız gıda, giyim ve yakacak gibi temel ihtiyaçlarına ulaşmakta zorlanıyor. Bu sebeple başlattığımız “Sıcak Sevgiye Soğuk İşlemez” kampanyasıyla 19.773 çocuğumuza gıda, giyim ve yakacak ulaştırdık.

Vakfımızın “Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” sloganıyla başlattığı kış kampanyasıyla 11 ülkede 19.773 yetim yavrumuza ulaştık. Devam eden kampanyada hedefimiz 15 ülkede daha çok çocuğa ulaşmak, kışı huzurlu ve mutlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak.

Kış mevsimi, beraberinde birtakım zorlukları da getiriyor. Soğuk havaya bağlı hastalıklar artıyor, çocuklarının beslenme ihtiyacını dahi karşılamakta güçlük çeken aileler kışın gelmesiyle birlikte ısınmaya bağlı ekstra problemler yaşıyor.

Hedefimiz 15 ülkede 25 bin yetim

Yetim Vakfı olarak hem gıda hem de yakacak temin edemeyen ailelerimiz için harekete geçtik. Özellikle çadırlarda yaşadığı için kış mevsimini daha ağır şartlarda geçiren mülteciler, yetim çocuklarına tek başına bakmak zorunda kalan annelerin sıcacık bir kış geçirmelerine yardımcı olmayı amaçladık. “Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” sloganıyla hayata geçirdiğimiz kış kampanyasıyla 15 ülkede 25 bin yetim yavrumuza ulaşmayı hedefledik.

11 ülkeye ulaştık

Kış projemiz kapsamında Türkiye’yle birlikte Afganistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Irak, İran, Karadağ, Libya, Lübnan, Filistin, Nepal, Pakistan, Suriye, Tunus, Yemen olmak üzere toplam 15 ülkeyi planımıza aldık. Bu ülkelerden Bosna Hersek, İran, Irak ve Libya hariç tümüne ulaştık. Yetim çocuklara ve ailelerine destek olabilmek amacıyla 11 ülkede, 19.773 çocuğumuza gıda, giyim ve ısınma malzemesi ulaştırdık.

Giyecek ve yakacak desteğinizi bekliyoruz

Kampanyamız giyecek ve yakacak olmak üzere iki başlıkta devam ediyor. Giyecek olarak mont, kazak, etek, pantolon, atkı, bere, eldiven, çorap, bot, çizme ve ayakkabı gibi mevsimin gereğine uygun kıyafetler belirledik. Yakacak olarak da kömür, odun, doğalgaz ve mazot temininde bulunuyoruz. Bunun yanı sıra bölgeye ihtiyaca göre elektrikli soba, kuzine soba, battaniye, yorgan, yastık, yatak gibi kış mevsimi için önem arz eden malzemeler dağıtıyoruz.

Mart’a kadar devam

2022 yılı kasım ayı ile 2023 yılı şubat ayı arasındaki dört aylık zaman dilimini kapsayan kampanyamız devam ediyor. Projeye nakdî olarak destekte bulunmak için yetimvakfi.org.tr adresi üzerinden bağış yapabilirsiniz. 600 TL ile yetim bir yavrumuza atkı, bere, mont, eldiven, çorap ve bottan oluşan bir giyim seti hediye edebilirsiniz. 500 TL ile bir yetim ailesine yakacak desteği verebilirsiniz. Aynı zamanda KIŞ yazıp 9868’e göndermek suretiyle projeye 10 TL bağış yapabilirsiniz.

Kış giyim seti: https://bagis.yetimvakfi.org.tr/bagis/kis-giyim-destegi

Yakacak desteği: https://bagis.yetimvakfi.org.tr/bagis/kis-yakacak-destegi

Yetim Çocuklarımız Yeni Yıla Sağlıkla Girecek

Azez bölgesinde sponsorluk, aile destek ödemesi, kış yardımları ve sağlık taramaları gerçekleştiriyoruz.