Ekim Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azimle; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.
24.11.2022 |
Ekim Ayında Neler Yaptık?

EKİM AYINDA NELER YAPTIK?

Geçtiğimiz ayda "Sokak Hayvanlarına Mama ve Su" projemiz kapsamında, çocuklarımıza hayvan sevgisini bizzat yaşatmak için onlarla bir araya geldik ve Fatih Camii avlusunda minik dostlarımıza mama ve su verdik.

Esenlik Durakları'nda Ebeveyn Buluşmaları Projemiz hız kesmeden yoluna devam etti. Uzman Psikolog Şeyma Çeliksoydan’la “Aile İçi Etkili İletişim”, Psikolog Ömer Faruk Şeker’le “Pozitif Disiplin ve Sınır Koyma”, Uzman Psikolog Tuğba Öz’le “Bağlanma Temelli Yaklaşımların Günlük Hayatta Kullanımı”, Sanat eğitmeni Hümeyra Yorgancı'nın “Çocuk Gelişiminde Sanat Etkinlikleri” konulu seminerlerimizi gerçekleştirdik.

Gazeteci Yazar İsmail Kılıçarslan, yetimler yararına Konya Art Gallery’nin katkılarıyla bir mezat gerçekleştirdi.

Tabii bu arada Bosna Hersek’teki yetim kardeşlerimizi de unutmadık. Onların eğitim ihtiyaçlarına katkı sağlamak amacıyla 100 yetim kardeşimize kırtasiye seti hediye ettik ve Yetim Vakfı olarak okul heyecanlarına ortak olduk.

Adak, akika ve şükür kurbanlarını bu Mali’de kestik.

Yine Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Bayrampaşa Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde, konuşmaların yapıldığı ve şiirlerin okunduğu dolu dolu bir program düzenledik.

Teşkilatlanma Birimi'nden arkadaşımız Ömer Gölgeci, dünya üzerindeki yetimlerin durumu ve Sırada İyilik Var projesi hakkında Çınar Koleji'nde bir sunum yaptı.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin güzide projelerinden Erdem Okulu Kulübü üyesi öğrencileri, okul müdürleri Özkan Öztürk’le beraber vakfımızı ziyaret ettiler. Togo CIEFA - Görme Engelliler İslami Eğitim ve Öğretim Merkezi başkanı M. Asmanou Bouraima’yı misafir olarak ağırladık. Kendisiyle ileriye dönük engelli yetim çocuklar ve faaliyetleri üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Marmara Üniversitesi Psikoloji ve İrfan Kulübü öğrencileri vakfımızı ziyaret ettiler. Verimli bir toplantı gerçekleştirerek vakfımızın projelerini ve çalışma alanlarını anlattığımız görüşmede ortak yapabileceğimiz işler hakkında istişarelerde bulunduk.

Lübnan’da ve Filistin Mülteci Kampları’nda yeni üniformalarına kavuşurken 200 yetim kardeşimizin hayat dolu gülümsemelerine şahit olduk. Bir de Azez’de gıda kolisi dağıtırken bizi bekleyen minik yavrularımızın gülümsemelerine...

Minik sanatçılarımız için düzenlediğimiz çizim eğitimlerimiz devam etti. Çocuklarımızın yeteneklerini keşfettiği bu eğitimler uzman kişilerce verildi.

Gönüllü kardeşlerimiz ve gönüllü doktorlarımızla beraber "Kilis Anaokulu Sağlık Taraması ve Bahçe Şenliği" etkinliğimizi gerçekleştirdik. Gün sonunda ise çocuklarımıza sağlık kitleri hediye ederek onları güler yüzle evlerine uğurladık.

Aralık Ayında Neler Yaptık?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte “Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” diyerek kış projelerimize yoğunlaştık.

• 12.01.2023

Kasım Ayında Neler Yaptık?

Kasım ayı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün heyecanıyla geldi.

• 03.12.2022

• 24.11.2022