Enkazdan mucize kurtuluşlar

Asrın felaketinin üzerinden mucize kurtuluşlar devam ediyor
12.02.2023 | 
Enkazdan mucize kurtuluşlar

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından milyonlarca insan nefesini tutarak enkaz kaldırma çalışmalarına gözlerini çevirdi. Arama kurtarma ekiplerinin depremden onlarca saat sonra enkazdan çıkardığı insanlar bütün Türkiye’ye umut oldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan iki büyük depremde binlerce bina yıkıldı. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu 10 şehirde enkaz altında kalan vatandaşların imdadına ilk olarak AFAD ekibi yetişti. Ardından birçok uluslararası ve ulusal sivil toplum kuruluşuna ait arama kurtarma ekipleri, enkaz altında hayat mücadelesi veren vatandaşlara ulaştı.

ÜÇÜNCÜ GÜNDE KURTARILDI

Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan ve hâlâ ağzında emziği olan 2.5 yaşındaki kız çocuğu, depremin 3. gününde kurtarıldı.

80. SAATTE HAYATA TUTUNDU

Hatay'da enkaz altında kalan 12 yaşındaki Mahir ve 8 yaşındaki Hilal kardeşler, Antalya'dan giden itfaiye ekipleri tarafından depremden 80 saat sonra çıkarıldılar.

https://www.youtube.com/watch?v=8ljniIv3sTs

81 SAATE GELEN MÜJDE

Kahramanmaraş'ta yaşayan Suriye uyruklu bir yaşındaki Rahaf ve 30 yaşındaki annesi Ela Hamoko, enkazdan 81 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

82. SAATTE GÖZLER IŞILDADI

Hatay’ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'ndeki binanın enkazında kalan üç erkek çocuğu, anne babasıyla beraber depremden yaklaşık 82 saat sonra AFAD tarafından kurtarıldı.

90. SAATTE GELEN MUCİZE

Hatay’ın General Şükrü Kanatlı Mahallesi, Türkmenbaşı Caddesi’ndeki enkazda çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 10 yaşındaki Hilal Sağlam’ı depremin 90. saatinde sağ olarak çıkardı.

https://www.youtube.com/watch?v=ClGk7g8RFos

MUCİZENİN ADI KEREM BEBEK

Hatay’da 20 gün önce dünyaya gelen Kerem bebek, 60 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Depremden kurtarılan çocukların kırılma noktası olan Kerem bebeğin avucunda annesinin saçları vardı.

BABA KIZINA KAVUŞTU

‘’Asrın Felaketi’’ deprem sonrası Hatay’a giden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, enkaz altında kalan bir babayı ve 5 yaşındaki kızını 90. saatte sağ olarak çıkardı.

KARDEŞLER SAĞ ÇIKARILDI

AFAD ve UMKE ekiplerinin desteğiyle Adıyaman merkezde bulunan Yen Mahalle’deki 6 katlı binanın enkazını kaldırma çalışmaları sürerken, Batman Havalimanı İtfaiye Birimi, enkaz altında kalan 7 yaşındaki Elif Zincirkıran ile 14 yaşındaki Kadir Zincirkıran’a ulaştı. Ekiplerin sağ çıkardığı kardeşler, tedbirler eşliğinde sedyelere alınarak ambulansa taşındı.

UMUDUN ADI ASYA OLDU

Hatay'da, aralarında Tavşanlı Belediyesi itfaiye ekiplerinin de bulunduğu görevliler, 7 yaşındaki Asya'yı enkazdan sağ çıkardılar. 95 saat sonra kurtulan minik Asya, mucizenin adı oldu.

ANNE VE OĞUL KURTULDU

Diyarbakır’da yıkılan binanın enkazından çıkarılan 32 yaşındaki anne Sebahat Varlı ve 10 yaşındaki oğlu Serhat Varlı, 101 saat sonra kurtarılarak yeniden umutları tazeledi.

ÜÇ ÇOCUKLU AİLE SEVİNDİRDİ

Hatay’ın Belen ilçesinde çalışmalarını sürdüren Konya AFAD arama kurtarma ekipleri, 3 çocuğu anne babasıyla birlikte enkazdan çıkardı. 88 saat sonra kurtarılan çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Çocuklardan birinin yaşadığı şokun etkisiyle ağlaması ve askerlerin çocuğa sarılarak onu teselli etmesi gözleri yaşarttı.

https://www.youtube.com/watch?v=G7lTSwSdNVw

6 AYLIK YİĞİT’E AFAD ULAŞTI

Ordu’dan Adıyaman’a giden AFAD ekipleri bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken 82 saat sonra 6 aylık Yiğit Çalış’ı enkazdan çıkararak 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim ettiler.

2 YAŞINDAKİ MEHMET SEVİNDİRDİ

Hatay’ın Odabaşı Mahallesi’ndeki bir enkazda 80. saatte kurtarılan 2 yaşındaki Mehmet Tatar’ın anne babasından halen haber alınamadı. 112 Acil Sağlık ambulansıyla Sahra Hastanesi’ne kaldırılan miniğin sağlık durumunun iyi ve bilincinin açık olduğu öğrenildi.

https://www.youtube.com/watch?v=RXvWKLxncaY

BANA SİMİT GETİRECEKSİNİZ DEĞİL Mİ?

Malatya’nın Zapçıoğlu Caddesi’ndeki enkazdan kurtarılan 12 yaşındaki Abdulhalil Reşvani’nin arama kurtarma ekiplerini görünce ilk sorusu “Bana simit getireceksiniz, değil mi?” oldu. Çocuğun sorusu karşısında duygusal anlar yaşayan İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerinin gözyaşları hafızalara kazındı.

MADENCİNİN KURTARDIĞI ANNE VE KIZI

Kahramanmaraş’taki enkaz yığınlarından onlarca cenaze çıkaran Rizeli madenci, depremin 101. saatinde hayata ikinci kez merhaba diyen küçük Melike ve annesini kurtardıktan sonra hıçkırıklarını tutamadı.

http://www.olay53.com/video-galeri/anne-canan-ve-kizi-melike-102-saat-sonra-kurtarildi-2393.htm

ADIYAMAN'DAN BİR SEVİNDİRİCİ HABER DAHA

Adıyaman’da arama-kurtarma çalışmaları devam ederken Narlıkuyu Apartamanı enkazında yürütülen yoğun çalışmalar sonucu 7 yaşındaki Hacı Ahmet sağ olarak kurtarıldı.

https://www.haber7.com/guncel/haber/3301328-depremde-7-gun-mucizesi-155-saatte-8-yasindaki-semih-ege-ince-enkazdan-kurtarildi

CUDİ’DEN BİR MÜJDE

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmaların 147'nci saatinin mucizesi 11 yaşındaki Cudi, enkazdan kurtarıldıktan sonra "Ben çok kirliyim, beni hamama götürün." oldu.

Son Eklenenler

Depremzedeler İyilikle Hayata Tutunuyor

“Yetim çocuklarımızın tespitlerine başladık ve basın yoluyla yoğun bir şekilde kayıp ve refakatsiz çocuklarla ilgili duyurular gerçekleştiriyoruz.”

Yetim Vakfı’ndan depremzedelere 10 milyonluk yardı

Ekiplerimiz Kilis, Hatay, Adıyaman, Adana, Kahramanmaraş ve Suriye’de bulunan depremzedelerin temel ihtiyaçlarını AFAD ile koordineli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Enkazdan mucize kurtuluşlar

Asrın felaketinin üzerinden mucize kurtuluşlar devam ediyor