Eylül Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.
08.11.2022 |
Eylül Ayında Neler Yaptık?

EYLÜL AYINDA NELER YAPTIK?

Yetim Vakfı olarak, bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azimle; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.

Toplumun yaralarına merhem olmak için çıktığımız bu kutlu yolda, çalışma alanlarımıza eğitimi de ekleyerek ilerlemeye devam ettik ve edeceğiz. 5-10 Eylül tarihleri arasında, vakfımız bünyesinde 30 seminer verdik. Alanında uzman olan 10 arkadaşımızın gönüllü olarak verdiği seminerler sonrasında mülakatlar yapacak ve katılımcılarımızı uygun görülen bölgelere yönlendireceğiz. Gönüllü Eğitimci Programı’yla hedefimiz, bu çalışmaya belli periyotlarla devam etmek ve sahadaki ihtiyacı karşılamaya çalışmak.

Eğitim demişken, yetim yavrularımız için hazırladığımız Kırtasiye Projemizle 24 ülkede, 10 bin çocuğumuza ulaştık. Sırtlarında rengârenk çantalar, küçücük yüreklerine sığmayan kocaman sevinçlerle okullarına gönderdik onları.

Bu heyecana Kuveytli genç kardeşlerimiz de ortak oldular ve bizimle beraber okul çantası hazırladılar.

Tabii minik yavrularımız da boş durmadı. Sevinçlerini dile getiren mektuplar yazıp gönderdiler bize.

Yetim Vakfı Teşkilatlanma ve Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Ebubekir Uzcan, Maltepe’de bulunan Yaşar Şadiye Cimilli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti ve Kırtasiye Projesini anlatan bir sunum yaptı.

Esenlik Durakları’nın Ebeveyn Buluşmaları, aya damgasını vuran çalışmalardan biri oldu. Her Salı günü, alanında uzman kişiler tarafından verilen seminerlerden bazılarının başlıkları şöyle: Okula Alışma ve Uyum Süreci, Çocuklarda Özbakım, Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi, Aile İçi Etkili İletişim, Pozitif Disiplin ve Sınır Koyma...

Her ay düzenli olarak kestiğimiz adak, akika ve şükür kurbanlarınızı bu ay Burkina Faso’daki kardeşlerimize ulaştırdık.

Yetim Vakfı Çocuk Tiyatrosu çalışmalarına aynı hızda devam etti. “Çocuklar Başrolde” isimli proje, çocuklarımızın ahlaki, sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sağlamak için yoluna devam ediyor. Dünyada ilk olacak nitelikte bir senaryoya sahip olan bu tiyatro, Aralık ayı içerisinde oynanacak.

Ziyaretlerimiz yine devam etti. Yönetim Kurulu Başkanı’mız Murat Yılmaz, Kuveyt Büyükelçisi Tubanur Sönmez’i makamında ziyaret etti ve vakıf çalışmaları hakkında kendisini bilgilendirdi.

Yine Yetim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yılmaz ve Dış İlişkiler Koordinatörü Raşit Kıyılı, Kuveyt ve Katar’da bulunan bazı STK’ları ve resmî kurumları ziyaret ettiler. Bu ziyaretler sırasında, kurum yetkilileri ile görüştüler ve dünyanın dört bir yanındaki yetimlere hizmet etmek için ortak olarak neler yapabilecekleri konusunda istişarede bulundular. Bu kurumlar Zekat Hause, Direct Aid, International Islamic Charity Organization, Kwafil Derneği, Qatar Charity, Tenmiye Derneği, Kuveyt Vakıflar Bakanlığı’ydı.

Ziyaretlerimizden biri de İstanbul Üniversitesi’ne oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal ile Yetim Vakfı’nın faaliyetleri ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları programı hakkında görüştü.

Bir diğer ziyaretimizi de Zeytinburnu Belediyesi’ne yaptık. Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Yılmaz, Belediye Başkanı Sayın Ömer Arısoy’u makamında ziyaret ederek vakıf çalışmalarından bahsetti.

Geleneksel Piknik Şöleni’mize bu kez Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sayın İsmail Ergüneş de katıldı. Gönüllülerimiz ve çocuklarımız hep birlikte eğlenerek, yaz mevsiminin son günlerinin tadını çıkardılar.

Suriye’de bulunan yetim yavrularımız, Babıska Sosyal Hizmet Merkezi’ndeki anaokulumuza başladılar. Kalemle, kâğıtla, daha doğrusu okulla tanışmanın sevincini yaşadılar.

Ayrıca Yetim Akademi Topluluğu’nun yeni bir makalesini yayınladık. Pınar Demir’in kaleme aldığı makalede, iklim değişikliği ve kuraklığın Somalili çocuklar üzerindeki etkisi araştırıldı.

Yetime Dair başlığıyla hazırladığımız kısa röportaj serimizde bu ay konuğumuz Abdülbaki Kömür’dü. “İnsanın insanla olan imtihanında karşısına çıkan en önemli insan grubu yetimlerdir.” diyerek dünyaya bir kez daha mesaj verdi.

Aralık Ayında Neler Yaptık?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte “Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” diyerek kış projelerimize yoğunlaştık.

• 12.01.2023

Kasım Ayında Neler Yaptık?

Kasım ayı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün heyecanıyla geldi.

• 03.12.2022

Ekim Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azimle; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.

• 24.11.2022