Filistin-Gazze Faaliyetlerimiz (Ekim 2023-Mart 2024)

Bugün Gazze’nin tamamı yerle bir edilirken, halkının ise en az %1'i hayatta değil ve bunun yarısını çocuklar oluşturuyor!
25.12.2023 |
Filistin-Gazze Faaliyetlerimiz (Ekim 2023-Mart 2024)

1917 Balfour Deklerasyonu’yla Yahudi göçlerine açılan ve süreç içerisinde İsrail işgal ve vandallıklarına muhatap olan Filistin, 7 Ekimden beri tarihin gördüğü en ağır soykırım ve apartheit uygulamalarına maruz bırakılıyor. Yarısına yakını çocuk olmak üzere 25 bine yakın insanın şehit olduğu, 60 bine yakın kişinin yaralandığı; 50 binden fazla binanın, 250 binden fazla konutun yerle bir edildiği, 2 milyon insanın yerlerinden edildiği Gazze tüm insanlık için önemli bir gösterge mahiyetinde. Başta İslam ülkeleri olmak üzere kınamanın ötesine geçilmediği için işgalciler bundan cesaret bularak daha da çirkinleşiyor Gazze’de. Dünyanın değer olarak kabul ettiği ve BM’nin temel kuruluş felsefesi sayılan metinlerin tamamının ise bu süreç içerisinde defalarca yok sayıldığına şahitlik ediyoruz: Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi, Soykırım Sözleşmesi, Roma Sözleşmesi’ne atıfla İnsanlığa Karşı Suçlar, Cenevre Sözleşmeleri, Çocuk Hakları Sözleşmesi sadece kâğıtlar üzerindeki değersiz metinler haline gelmiş durumda.

Ve sonuç olarak bugün Gazze’nin tamamı yerle bir edilirken, halkının ise en az yüzde 1’i artık hayatta değil ve bunun yarısını çocuklar oluşturuyor! Bugün Gazze’de psikolojik desteğe ihtiyaç duymayan çocuk yok diyebiliriz. Hatta buna yetişkinleri de katabiliriz. Çocuk Hakları Sözleşmesi’yle çocuklara vaat edilen hakların tamamı işgalcilerin postalları altında ezilmekte.  Hatta henüz doğmamış embriyo halindeki çocuklara karşı bile soykırım uygulamaları yapılmakta!

17 yıldır, havadan, karadan ve denizden İsrail ablukası altında olan Gazzeli çocuklara nefes alacakları bir koridor açabilir miyiz? İşte 8 milyarlık dünyanın cevap vermesi gereken soru bu!

Yetim Vakfı olarak bölgedeki çalışmalarımız acil insani yardımlar ve hak savunuculuğu temelli olarak devam etmekte. Kurum olarak 2021 yılından beri Gazze merkezli olarak devam ettirdiğimiz çalışmalarımızda sponsorluk destek sistemiyle 1985 yetim yavrumuzu düzenli olarak desteklemekteyiz. Ayrıca Lübnan’daki Filistin kamplarında 300’ü aşkın yavrumuza destek vermekteyiz. Yıl içerisinde ramazan, kurban, eğitim dönemi ve kış yardımlarıyla en az dört kez bölgede projeler gerçekleştirmekteyiz. 7 Ekim sonrası ise 227,237 bin kardeşimize temas etme fırsatı bulduk. Yardımlarımızda mümkün olduğunca yetim ve dezavantajlı çocukların bulunduğu aileleri tercih etmeye gayret ettik. Maddi değeri 886.998,00 dolar değerinde olan (Ocak itibariyle) çalışmalarımız arasında ise nakit dağıtımı, kumanya, süt tozu ve sıcak yemek ikramları, hijyen kiti, bebek bezi, battaniye dağıtımı, yerleşim yerlerine içme suyu dağıtımı ile hastanelere yakıt destekleri bulunmaktadır.

Hak savunuculuğu çerçevesinde ise 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Gazze’de hamiliğini yapmakta olduğumuz ve fakat 7 Ekimden beri haber alamadığımız 1985 yavrumuzun akıbetlerinin araştırılması için BM İnsan Hakları “Zorla veya İrade Dışı Kaybetmeler Çalışma Grubu”na müracatta bulunduk.

Filistin’in, Doğu Türkistan ve Arakan’ın, Afganistan ve Suriye’nin hasılı yeryüzündeki tüm yavrularımızın hak ve hukuklarının korunacağı, aileleriyle barış ve huzur içerisinde yaşayacakları günlere kavuşmak duasıyla…

Proje türü

Faydalanan kişi sayısı

Nakdi yardım destek projesi (her aileye 250 $)

(Kuzey Gazze)

400 Aile

Kumanya dağıtım projesi (Kuzey Gazze)

1,000 Aile

Çocuk bezi ve süt tozu dağıtım projesi (Kuzey Gazze)

600 Çocuk

Battaniye dağıtım projesi (Kuzey Gazze)

600 Aile

İçme suyu dağıtım projesi (34 tanker-bir tanker 8,000 lt) (Kuzey Gazze)

10,880 Aile

1.Sıcak yemek dağıtım projesi (Kuzey ve Güney Gazze)

2,000 Kişi

Hijyen paketi dağıtım projesi (Kuzey Gazze)

500 Aile

Kumanya dağıtım projesi (Güney Gazze)

2,004 Aile

1-Hastanelere yakıt dağıtım projesi (10,000 lt)

(Kuzey Gazze)

5,000 kişi

2.Sıcak yemek dağıtım projesi (Güney Gazze)

6,000 Kişi

2-Hastanelere yakıt dağıtım projesi (16,000 lt)

8,000 kişi

Toplam Kişi

227,237 Kişi

Bu Ramazan Kalbine Dokun

Ramazan, iyiliklerin en çok yapıldığı; gönüllerin en çok fethedildiği ay. Zekâtlarınız ve bağışlarınızla 21 ülkede, on binlerce gönle dokunacağız.

• 12.02.2024

Yetim Vakfı 500 Binden Fazla Depremzedeye Ulaştı

Afetin ilk gününden itibaren 600’e yakın gönüllü ve 150’yi aşkın araçla birlikte Adıyaman ve Hatay’da bulunan koordinasyon merkezlerimiz üzerinden 60 TIR’lık insani yardım malzemes

• 06.02.2024

Yetim Vakfı'nın 2023 Karnesi İyiliklerle Dolu

33 Ülkede 1 Milyon 432 Bin 659 Kişinin Yüzü Güldü Yetim çocuklar için koştuğumuz bir seneyi daha geride bıraktık.

• 02.01.2024