Kurban emanetlerinizi 150 bin kişiye ulaştırdık
23.07.2021

Kurban emanetlerinizi 150 bin kişiye ulaştırdık

Hayırseverlerimizin bağışladığı kurban hisseleriyle ihtiyaç sahibi yetim ailelere bayram sevinci yaşattık. 2 bin 746 hisse kurbanı, Türkiye ile birlikte 22 farklı ülkede yaklaşık 137 bin 300 ihtiyaç sahibine ulaştırdık.

Ayrıca 11 bin 601 yetime bayramlık hediye ettik. Yardımlardan yaklaşık 150 bin kişi istifade etti.

Bu yıl "Kurban İbadet, Yetim Emanet" sloganıyla kurban organizasyonumuzu Türkiye ile birlikte 22 farklı ülkede gerçekleştirdik. Başta yetimlerin aileleri olmak üzere mazlum, mağdur ve yoksul kimselere kurban eti ulaştırdık.

Kurban kampanyası kapsamında Yetim Vakfı olarak, hayırseverlerimizin destekleriyle 2 bin 746 hisse kurbanı 137 bin 300 ihtiyaç sahibine ulaştırdık. Ayrıca yetim ve mağdur çocukları da unutmayarak 11 bin 601 yetim çocuğa da bayramlık kıyafet ulaştırdık. Kurban ve bayramlık dağıtımlarımızdan yaklaşık 150 bin kişi faydalandı.

Türkiye’deki Yetim Aileler Sevindi

Kurban hisselerinin dağıtımında öncelikli olarak ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz aileleri, yetimhane ve kimsesiz çocukların bulunduğu yurtlar ile anne ve babası olsa dahi sevgi ve şefkatten mahrum olan çocukların yüzlerini güldürdük.

Bağışlanan kurban hisseleri Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok noktasında ihtiyaç sahiplerine teslim ederek, bayram sevinci yaşamalarını sağladık. Türkiye içerisinde yapılan kurban bağışlarını, kesimleri tamamlandıktan sonra pay ederek vakfımız tarafında sosyal incelemeleri tamamlanmış ve düzenli geliri olmayan yetim ailelerine ulaştırdık.

Öncelik Kriz Bölgeleri

Bu yıl Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında kurban kesimi için kıtlık, savaşlar, hastalıklar gibi nedenlerle pek çok can kaybının yaşandığı ve yetim ailelerinin yoğunlukta bulunduğu ülkelerde kurban dağıtımı gerçekleştirdik.

Kesimleri ve dağıtımları gerçekleştirdiğimiz ülkeler bu yıl Afganistan, Bangladeş, Benin, Burkina Faso, Çad, Endonezya-Açe, Filipinler-Moro, Filistin, Gana, Moğolistan, Kenya, Mali, Nepal, Nijer, Pakistan, Sri Lanka, Somali, Suriye, Tanzanya, Tayland-Patani ve Togo oldu.

Benzer Faaliyetler