Ağustos ayında neler yaptık?
13.09.2021

Ağustos ayında neler yaptık?

Yetim Vakfı olarak bu ay yine Türkiye ve dünyanın pek çok noktasında yetim çocuklarımız ve aileleri için psikososyal destek ve yardım faaliyetleri gerçekleştirdik.

Aynı zamanda ekiplerimiz ülkemizdeki sel ve yangın bölgelerine giderek afetzedelerin yaralarını sarmaya, onlara destek olmaya çalıştı.

Vakfımız, hayırseverlerimizin destekleriyle Ağustos ayında da binlerce yetimin kalbine dokundu.

Ağustos ayı çalışmalarımız özet olarak şu başlıklarda gerçekleşti:

Gönüllü arkadaşlarımız yangın bölgesinde yaraları sarmaya yardımcı oldu.
Eskiler “Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz” der. Bizler de tüm Türkiye ile baş başa verdik yangınları söndürmek, ormanlarımızı yeniden yeşertmek ve yaraları sarmak için çabaladık. Manavgat’ta yangından etkilenen köylerde temizlik malzemeleri ve çocuklara oyuncak dağıttık.

Ziyaretler

Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Zafer Söğütçü'yü makamında ziyaret ettik. Çalışmalarımız hakkında bilgi verirken, çocuklarımızın hazırladığı bir tabloyu kendisine hediye ettik.

Fatih Belediye Başkanı Sn. M. Ergün Turan'ı ziyaret ettik. Çalışmalarımız hakkında bilgi verirken 'Hayallere değen resimler' projemiz kapsamında yetim çocuklarımızın hazırladığı tabloyu kendisine hediye ettik.

Lübnan'daki partnerimiz Al-Ghawth (Humanitarian Relief for Development) yöneticileri vakfımızı ziyaret ettiler. Lübnan’nın içinde bulunduğu kriz ve Filistin kamplarındaki yetim ailelerimizin durumlarının iyileştirilmesi üzerine istişarelerde bulunduk.

Yetim Vakfı Sel Bölgesinde

Yetim Vakfı gönülleri ve psikososyal destek ekibimiz Kastamonu’daki sel bölgesinde zarar gören aileler ile görüşüp, afetzedelere temizlik malzemesi, el feneri ve çocuklara Bir Kutu Gülücük paketi dağıtımı gerçekleştirdi.

Esenlik Durağı projemizle çocuklarımızın hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerinin yanı sıra hayal güçlerini de geliştirmeye devam ediyoruz. Çocuklarımız, eğitici ve öğretici terapiler ile içlerindeki yetenekleri ortaya çıkarıyor.

Başkanımız Murat Yılmaz, Eyüpsultan’da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Yetim çocuklarımızla ilgili çalışmalarımız ve yeni projelerimiz hakkında bilgilendirme yaptı.

Kardeş Aile projemiz umut oluyor

Suriye’de zor şartlar altında hayata tutunan 50 yetim ailemize Kardeş Aile projemiz kapsamında aylık geçim ödemelerini gerçekleştirdik.

Uzun yollar aşıp, bizleri bekleyen ailelere umut oluyoruz. Savaş nedeniyle evlerinden, ocaklarından uzak kalan, yakınlarını, babalarını kaybeden yetim ailelerimize Kardeş Aile Projesi çerçevesinde katkılarınızla aylık 1000₺ destek sağladık.

Yetim Vakfı Sponsorluk Destek Sistemi ile 3 Bin Yetime Ulaştık

Yetim Vakfı olarak Türkiye’de ve dünya üzerindeki savaş ve kriz coğrafyalarında bulunan yetim çocuklarımıza 150 TL’lik aylık maddi destekler sunuyoruz. Üstelik bu desteği üniversite eğitimi sonuna kadar sürdürmeyi planlıyoruz.
Ağustos ayı çalışmalarımız kapsamında bağışçılarımızın desteği ile her ay düzenli destek sağladığımız yetim çocuk sayısı 3 bine ulaştı.

Çocuklara ve Ebeveynlere Yönelik Çalışmalarımız

Ağustos ayındaki psikososyal destek çalışmalarımız kapsamında;

Bireysel olarak 33 yetim çocuğa 132 saat, grup oyun terapisinde 50 çocuğa 200 saat, grup atölyesinde 50 çocuğa 200 saat terapi uyguladık.

Yine bireysel olarak 8 ergen ile 32 saat, grup terapisinde 17 ergen ile 17 saat terapi gerçekleştirdik.

E-senlik projemizde de 75 yetim çocuğa 300 saat süre içerisinde terapi çalışmaları yaptık.

Annelere Yönelik Faaliyetler

Yetim çocuklarımızın yanı sıra annelerine yönelik psikososyal destek hizmetleri de gerçekleştiriyoruz.
Bu kapsamda bireysel olarak 30 yetim annesine 120 saat terapi uyguladık.
Ebeveyn Destekleme Programı/Psikoeğitim kapsamında ise 50 ebeveyn ile 50 saat terapi çalışması yaptık.

Gönüllülere Yönelik Faaliyetler

E-senlik projemizde yer almak üzere 7 psikoloğumuz 14 saat içerisinde 77 gönüllümüzle birlikte çalışmalarını tamamladı.

Reyhanlı Eğitim Köyü Psikoloji Servisi

Psikoloji Birimi olarak 3 tam zamanlı 1 yarı zamanlı personel ile Ağustos ayı içinde Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki 24 aileye ziyaret gerçekleştirdik.

Adak, Akika ve Şükür Kurbanlarınız Yetim Ailelerin Sofrasında

Hayırseverlerimizin Ağustos ayı içerisinde bağışladıkları adak, akika ve şükür kurbanlarını Çad’da yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık.

Her ay vakfımıza yapılan adak, akika ve şükür kurbanlarını ihtiyacın yoğun olduğu bölgelerde keserek, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlıyoruz.

Benzer Faaliyetler