Hacivat ile Karagöz

150 ₺

Yetim annelerin yüreklerindeki sevgi ve hüznü bir araya getirerek ilmek ilmek ördükleri bu oyuncağı bir yetime hediye et. İyilik yolculuğumuza ortak ol.

Tag:

Hacivat ile Karagöz

İYİLİK GEMİSİ-AMUGURUMİ HACİVAT İLE KARAGÖZ

Merhaba. Ben Hacivat, bu da arkadaşım Karagöz. “İyilik yolunda, iyilik gemisi yolcusuyuz” Bizi ören annelerimiz, mini mini yavrucakların gönüllerine sevinç, yüzlerine tebessüm olabilmek için gece gündüz çalışıyorlar. Biz de onlara destek olmak istedik. Ne yapabiliriz diye günlerce, gecelerce düşündük taşındık. Sonra küçülüp bir oyuncağa dönmeye karar verdik. Şimdi tek hayalimiz, gideceğimiz evde bir sürü çocuğun olması ya da yanına gideceğimiz çocuğun bir sürü arkadaşının olması... Karagöz’ümle anlaştık, her akşam onları bir araya toplayacağız. Çocuklar hazır olunca ben “Merhaba Karagöz’üm!” diye söze başlayacağım. O da “Hoş geldin suda pişmiş bal kabağı.” diyecek. Derken bir bir gülücükler açacak çocukların yüzünde. O gülücükleri gördükçe biz coşacağız, biz coştukça onlar gülecek. Öyle değil mi Karagöz’üm? “Öğle değil akşam Hacı Cavcav!”

***
Hatay Reyhanlı’da Suriyeli annelerimiz ve Yetim Vakfı gönüllüleri tarafından başlatılan “İyilik Gemisi” projesi, 2019 yılından beri çocuklara ve ailelerine umut olmaya devam ediyor. Bu geminin tayfaları hem anneler hem de sevgili bağışçılarımız. Yolcular, tabii ki güzel çocuklarımız. Her şey onların daha güzel bir geleceğe yol alması için.

İyilik Gemisi, Yetim Vakfı tarafından yetim ailelerine yönelik düzenlenen ve gönüllülerce yürütülen Hayatı İdame Ettirme ve Psikososyal destek projesidir. #iyilikgemisi

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
instagram - @iyilikgemisi
twitter - @iyilikgemisi