Haziran Ayında Neler Yaptık?
08.07.2021

Haziran Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak Haziran ayında Türkiye'de ve dünyanın birçok bölgesinde yetim ailelere ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetleri gerçekleştirdik.

Yaşadığımız dünyada savaş, doğal afet, açlık ve kıtlıklar, kaza ve hastalıklar nedeniyle milyonlarca çocuk yetim kalıyor; yetimlerin yarıya yakını ise aile ve kurum korumasından mahrum bulunuyor.

Yetim Vakfı olarak Türkiye’de ve dünya üzerindeki savaş ve kriz coğrafyalarında bulunan yetim çocuklarımıza maddi destek ile psikososyal destek hizmeti sunuyor ve bu desteği üniversite eğitimi sonuna kadar sürdürmeyi planlıyoruz.

İlk etapta Filistin, Suriye, Yemen, Doğu Türkistan, Tunus, Nijer, Sudan, Sri Lanka, Arakan, Moro gibi savaş ve kriz coğrafyaları ile Türkiye’de yetimlere yönelik yardım çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

Vakfımız, hayırseverlerimizin destekleriyle Haziran ayında da binlerce yetimin kalbine dokundu.

Haziran ayı çalışmalarımız özet olarak şu başlıklarda gerçekleşti.

‘Kurban İbadet Yetim Emanet’

Yetim Vakfı olarak hayırseverlerimizin bağışlayacağı kurban hisselerini Türkiye ile birlikte 24 farklı ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Haziran ayında başlattığımız iyilik kampanyamızla desteklerinizle Kurban Bayramı’nda da on binlerce yetimin kalbine dokunacağız.

2021 yılı kurban döneminde “Kurban İbadet Yetim Emanet” sloganı ile hayırsever bağışçılarımızın vekâletlerini vermiş oldukları kurbanlar ve bayramlık elbiseleri yetim yavrularımıza ve onların ailelerine ulaştırma gayretinde olacağız.

Yetim Vakfı Sponsor Destek Sistemi

Yetim Vakfı olarak Türkiye’de ve dünya üzerindeki savaş ve kriz coğrafyalarında bulunan yetim çocuklarımıza 150 TL’lik aylık maddi destekler sunuyoruz. Üstelik bu desteği üniversite eğitimi sonuna kadar sürdürmeyi planlıyoruz.

Haziran ayı çalışmalarımız kapsamında bağışçılarımızın desteği ile 942 yetime sponsor olduk. Her ay düzenli olarak yetim kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz.

Genişletilmiş İstişare Toplantımızı Gerçekleştirdik

Yönetim kurulu, mütevelli heyeti ve danışma kurulumuzun değerli üyeleriyle sabah kahvaltısında buluştuk.

Yönetim kurulu, mütevelli heyeti ve danışma kurulumuzun değerli üyeleriyle birlikte yeni dönemde yapacağımız çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunduk.

Vakfımızın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yılmaz, katılım sağlayan tüm değerli üyelerimize teşekkür ederek, çalışmalarımız hakkında bilgi verdi.

Çocuklarla Buluştuk

Uzun bir aradan sonra yetim çocuklarla bir araya geldik.

Katar'dan gelen kıymetli konuklarımızla, vakfımızı daha yakından tanımak için gelen gönüllülerimiz, yüz boyama, afişe el baskısı, palyaço ve diğer birçok etkinliği çocuklarımızla birlikte gerçekleştirdi.

Programın sonunda çocuklarımıza çeşitli hediyeler takdim ettik.

Yetim Ailelere Destek Olmaya Devam Ediyoruz

Hayırseverlerimizin destekleriyle İstanbul’da 40 yetim ailemize kumanya kartı dağıtımını gerçekleştirdik.

Ayrıca Adana’da zor şartlarda geçimini sürdüren yetim ailelerimize Wefa İnsani Yardım Organizasyonu’nun katkılarıyla yetim sponsorluk ödemelerini yaptık.

Kadın Kollarımız Gönüllülerle Bir Araya Geldi

Vakfımızın kadın kolları gönüllüleriyle ilk tanışma toplantımızı başkanımız Murat Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirdik.

Gönüllülerimizle birlikte gelecek projelerimiz üzerine istişare ettik.

Çeşitli Ziyaretler Gerçekleştirdik

• Üsküdar Belediye Başkanı Sn. Hilmi Türkmen'i ziyaret ettik. Çalışmalarımız hakkında bilgi verirken çocuklarımızın hazırladığı bir tabloyu kendisine hediye ettik.
  • Esenler Belediye Başkanı Sn. Mehmet Tevfik Göksu’yu makamında ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi verdik.
  • Sultangazi Belediye Başkanı Sayın Av. Abdurrahman Dursun'u ziyaret ettik. Görüşmede yetimlerle ilgili çalışmalarımız hakkında bilgi verilirken, çocuklarımızın hazırladığı bir resim Sn. Dursun'a hediye edildi.
  • Yemen'deki yetim çocuklarımıza destek olmak amacıyla birlikte çalıştığımız partner kurumumuz Human Access For Partnership and Devolopment Derneği başkanı Yahya Aldaba, İstanbul'da vakfımızı ziyaret etti. Başkanımız Murat Yılmaz ile yeni projeler hakkında istişare ettiler.
  • Bağcılar Belediye Başkanı Sn. Lokman Çağrıcı'yı ziyaret ederek, çalışmalarımız hakkında bilgi verdik.
  • Hollanda'dan gelen bağışçılarımız, bir hafta boyunca İstanbul'daki ve Hatay'daki yetim ailelerimizi ziyaret ederek yetim destekleme projelerini tamamladı. Başkanımız Murat Yılmaz, genç hayırseverlere desteklerinden ötürü teşekkür ederek plaketlerini takdim etti.

Vakfımızın Psikososyal Destek ve Uygulama Merkezi Çalışmalarına Devam Ediyor

Psikososyal Destek Merkezi’mizde yetim çocuklar ve anneleri için “müdahale” programları geliştirerek, bu kişilerin yaşamlarındaki risk faktörlerini azaltmaya ve destek faktörlerini artırmaya devam ediyoruz.

Çocuk ve kadınların bireysel olarak ya da gruplar halinde destek aldıkları, koruyucu ve önleyici nitelik taşıyan bu psikososyal destek programlarının öncelikli amacı; kaybedilen temel güven duygusunun yeniden kazanılması, travma sonrası stres tepkilerinden kaynaklanabilecek bozucu etkilerin önüne geçilmesi ve kişilerin travmatik yaşantıdan önceki işlevsellik düzeylerine yeniden ulaşmaları.

Haziran Ayında Çocuklara ve Ebeveynlere Yönelik Çalışmalarımız

Psikososyal destek çalışmalarımız kapsamında;

Bireysel olarak 30 yetim çocuğa 120 saat, grup oyun terapisinde 50 çocuğa 200 saat, grup atölyesinde 50 çocuğa 200 saat terapi uyguladık.

Ayrıca ergenlere yönelik ise;

Bireysel olarak 5 ergene 20 saat, grup terapisinde 17 ergene 68 saat terapi uyguladık.

E-senlik projemizde de yine 77 yetim çocuğa 154 saat süre içerisinde terapi çalışmaları gerçekleştirdik.

Annelere Yönelik Faaliyetler

Yetim çocuklarımızın yanında annelerine yönelik psikososyal destek hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz.

Bu kapsamda bireysel olarak 27 yetim annesine 108 saat terapi uyguladık.

Ebeveyn Destekleme Programı/Psikoeğitim kapsamında ise 50 ebeveyn ile 50 saat terapi çalışması yaptık.

Gönüllülere Yönelik Faaliyetler

E-senlik projemizde yer almak üzere 7 psikoloğumuz 90 saat içerisinde gönüllülerimizle birlikte süpervizörlük çalışmalarını tamamladı.

Hizmet İçi Faaliyetler

İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi’ne Yönelik Eğitim

Sosyal hizmet uzmanı ve klinik psikoloğumuz tarafından İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi ve İlçe Sorumlularına yönelik, “Sosyal İnceleme Nasıl Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli? ve Yetimlere ve Annelere Dokunuş” konulu eğitim semineri gerçekleştirildi.

Doğu Türkistanlı Öğrencilere Eğitim

Doğu Türkistanlı 24 üniversite öğrencisine yönelik 4 haftalık bir eğitim programı hazırladık ve ilk oturumu tamamladık.

Benzer Faaliyetler