Duyuru : Çatalca Eğitim Kampüsü İnşaat Yapım İhalesi - Detay Bilgi Al

Haziran Ayında Neler Yaptık?
07.07.2022

Haziran Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak, yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle yolumuza devam ediyoruz.

HAZİRAN AYINDA NELER YAPTIK?

Yetim Vakfı olarak, bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azimle; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle yolumuza devam ediyoruz.

Bu kez, yine birbirinden güzel çalışmalara imza attık ve yazar İsmail Kılıçarslan’ın hazırlayıp yönettiği Yetim Mezatı’yla girdik Haziran ayına.

Tabii Kurban Bayramı yaklaştığı için her zamankinden farklı bir heyecan ve koşturmaca içine girdik. 400 bin yetime ulaşmayı hedefleyerek Türkiye’yle birlikte 21 ülkede çalışmalarımıza başladık. Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Yılmaz, Üsküdar Belediyesi Nikâh Salonu’nda bir araya gelen teşkilatlarımıza kurban çalışmaları hakkında bilgi verdi ve daha çok yetime ulaşabilmek için neler yapılabileceği konusunda onlarla istişare etti.

Haziran ayını çiçeklendiren en güzel çalışmalarımızdan biri, Kilis Anaokulu’ndaki miniklerimizi mezun etmemizdi. Önümüzdeki sene okul hayatına başlamaya hazırlanan ve anaokulumuzun altıncı mezunları olan yavrularımıza unutulmaz bir mezuniyet töreni hazırladık ve sahneyi onlara verdik. Çuval yarışları, halat çekme oyunlarıyla doyasıya eğlenen çocuklarımıza, pamuk şekeri tadında bir gün yaşattık.

Yaz mevsiminin sıcaklığını hissettirmeye başladığı Haziran ayının en sevimli etkinliklerinden biri, Bayrampaşa gönüllülerimizin pikniği oldu. Yetim çocukların da katıldığı piknikte, çocuklar birbirleriyle kaynaştılar ve doyasıya eğlendiler.

Fatih gönüllülerimiz, Türkiye’deki yetim çocuklara bayramlık hediye edebilmek için Fatih Camii türbe kapısı önünde gıda standı açtılar. Yetimler için açılan bu stant, onların sesini duyurmak ve onları bayrama hazırlamak için çok güzel bir vesile oldu.

Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Yılmaz, TRT Radyo1’de Süha Üner’in sunduğu Vesair Programı’na; Seyr FM’de Yakup Tutum’un hazırlayıp sunduğu İyilik Olsun Programı’na; Özel FM’de Recep Muslu’nun hazırlayıp sunduğu Bir Konu Bir Konuk Programı’na konuk oldu. Genel olarak Yetim Vakfı’nın çalışmalarından, özel olarak da kurban çalışmalarından bahsetti.

Her ay rutin olarak kestiğimiz adak, akika ve şükür kurbanlarımızı Haziran ayında Mali’de kestik. Kilometrelerce ötede bulunan Mali’de, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin yüzünü güldürdük.

Beykoz gönüllülerimiz de Haziran ayının güzel yaz havasını değerlendirdi. “Sokağıma Şenlik Geldi” etkinliğiyle yetim olan ve olmayan çocukları bir araya getirdi ve onların kaynaşmasında büyük bir rol oynadı. Yarışmalara ve akrobasi gösterilerine rengârenk pamuk şekerler eşlik etti.

Bir şenliği de Suriye’nin Azez şehrinde gerçekleştirdik. Yetim çocuklarımızı luna parka getirdik, onlara yemek ve dondurma ikram ettik. Çocuk olduklarını unutmasınlar, hayata umutla baksınlar diye...

Yetim Vakfı Kadın Kolları, tatile girer girmez ortaokul yaş grubuna yönelik Yaz Molası programı hazırladı. “Eğitime mola, yaza merhaba” diyen çocuklarımız üç hafta boyunca hem gezdiler hem eğlendiler. Bu süre içinde ebru, taş boyama gibi sanatlarla tanıştıkları gibi Beykoz Cam ve Billur Müzesi ilginç mekânları da ziyaret ettiler.

Sokak Hayvanlarına Mama ve Su Projesi ikinci dönemine girdi. Yetim çocuklarla nasıl bir iletişim dili kuracaklarına dair önce gönüllülerimize bir eğitim verdik. Ardından Fatih Camii avlusund,n gönüllülerimiz ve yavrularımızla birlikte sokak hayvanlarını besledik. Vermeyi, fedakârlık yapmayı öğreten bu güzel çalışma, hepimiz için çok anlamlıydı.

Yetim Vakfı Başkan Vekilimiz Avukat Hüsamettin Orhan Beyefendi, Beylikdüzü gönüllülerimizle bir araya geldi. Çeşitli işadamlarının ve STK temsilcilerinin katıldığı programda, vakıf çalışmalarımızdan ve kurban faaliyetlerimizden bahsetti.

Yine Yetim Vakfı Kadın Kolları Koordinatörü Nur Keskin Hanımefendi, Mavera TV’nin YouTube kanalında Mürşide Yakaryılmaz’ın sunduğu Yeryüzünün İyilik Hareketleri programına konuk oldu.

Esenlik Durakları, Haziran ayı boyunca anne ve çocuklarımıza psikososyal destek vermeye devam etti. Grup oyun terapileri, bireysel terapiler ve grup atölyelerinde yapılan çalışmalarda psikologlarımız ve eğitmenlerimiz büyük bir özveri gösterdiler.

Ayrıca Psikiyatrist Gülsüm Yılmaz Cantürk “Şizofreni ve Alttipleri” başlığı altında bir eğitim verdi. İstanbul’daki annelere yönelik “Kayıp-Yas Terapisi” yaptık. Reyhanlı’daki annelerimize ise “Ergenlik ve Sorunları” başlığı altında bir eğitim verdik. Bütün bu çalışmalarımız, yetim yavrularımızı yeniden kazanmak, hayata adapte etmek ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamak içindi.

Benzer Faaliyetler