Savaş ve kriz coğrafyalarında büyüyen yetim çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve onları korumak amaçlı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Toplum Destekli Polis Teşkilatı Kilis Anaokulumuzda çocuklarımıza eğitim verdi. Etkinlikte çocuklara yabancılarla nasıl iletişim kuracağız ve tehlikelere karşı nasıl korunacağız yöntemleri aktarıldı.
Kilis Anaokulu etkinliklerine devam ediyor
Kilis Anaokulu öğrencileri velilerine Reyhanlı Sosyal Hizmet Merkezi'ndeki Yetim Vakfı psikologları tarafından "Çocukların Davranışlarına Karşı Anne-Baba Tutumu" başlığıyla bilgilendirme semineri verildi. Babıska Sosyal Hizmet Merkezi’nde ise eğitim gören öğrenciler için vakıf gönüllüler ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenledi, çocuklara oyuncaklar dağıtıldı. Bireysel olarak 31 yetim çocuğumuza 124 saat, grup oyun terapisinde 80 çocuğa 160 saat, grup atölyesinde 80 çocuğa 160 saat terapi uygulandı. Bireysel olarak 26 yetim annesine 104 saat terapi uygulandı.
Yetim çocuklara ve ailelerine nasıl destek sağlanır
Bağışçılarımız çeşitli kalemlerde yetimlere ve ailelerine destek sağlayabiliyor. Yetim ailelerine umut olmak isteyenler Yetim Sponsorluğu, Zekât, Ramazan Kumanya Paketi, Ramazan Çocuk Paketi, Bayramlık Kıyafet, İftar Yemeği, Fitre, Fidye gibi bağış kalemleri ile bağışta bulunabiliyor. Ayrıca hayırseverler YETİM yazıp 9868’e göndererek 10 TL bağışta bulunabiliyor
Başta Türkiye olmak üzere 17 ülkede 10 bine yakın yavrumuza okul çantası ve kırtasiye malzemeleri dağıttık.
Yetim Vakfı, toplumun yaralarına merhem olmak için çıktığı yoluna devam ediyor.
Yetim Vakfı, kurulduğu günden bugüne binlerce yetimin gönlüne dokunduğu çeşitli projeler hazırlayıp uyguladı.