İşgalci İsrail 22 bin çocuğu yetim bıraktı

20.05.2021 |
İşgalci İsrail 22 bin çocuğu yetim bıraktı

Gazze’ye bomba yağdırmaya devam eden İsrail, son 10 yılda 975, 20 yılda 3 bin çocuğu öldürdü.

22 bin çocuğu yetim bırakan işgalci terör devleti, 220 çocuğu ise hapishanelerde esir tutuyor.

Filistin Enformasyon Bakanlığı’nın açıkladığı veriler, terör devleti İsrail’in Filistinli çocuklara yönelik işlediği zulümleri bir kere daha gözler önüne serdi. Son 20 yılda terörist İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarında en az 3 bin çocuk şehit olurken, 22 binden fazla çocuk ise yetim kaldı.

Terör devleti İsrail, tüm dünyanın gözleri önünde Filistin’deki zulmüne devam ediyor. Çocuk, yaşlı, kadın ayrımı dahi gözetmeyen Siyonistlerin saldırıları sonucu oluşan durum, vicdan sahibi her insanın içini kanatacak boyutlarda. Filistin Enformasyon Bakanlığı ile Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı veriler, terörist İsrail’in Filistinlilere yönelik sistematik katliamlarının sonucunda oluşan vahim durumu gözler önüne serdi.

8 GÜNDE 61 ÇOCUK ŞEHİT EDİLDİ

Filistin Enformasyon Bakanlığı’nın verilerine göre, son 20 yılda İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarında 3 binden fazla çocuk şehit edildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre ise, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda sadece 10-18 Mayıs arasındaki 8 günlük süre içerisinde en küçüğü 5 aylık olmak 61 çocuk şehit oldu.

200 ÇOCUK İSRAİL HAPİSHANELERİNDE

Siyonist İsrail’in saldırıları sonucu oluşan durumun gözler önüne serildiği raporlarda, son 10 yılda 975 çocuk şehit olurken, en az 12 bin çocuğun ise yaralandığı belirtildi. Filistin’de en az 22 bin çocuk İsrail’in saldırıları sonucu yetim kaldı. İsrail’in hapishanelerinde tutuklu bulunan çocuk sayısı ise 200’ün üzerinde. 18 bin 600 çocuk engelli olduğu Filistin’de, bu çocukların yüzde 38’i hiç eğitim alamıyor. Filistin’deki yarım milyon çocuk insani yardıma ihtiyaç duyarken, Gazze’deki çocukların yüzde 25’inin ise (290 bin) sürekli psikolojik destek alması gerekiyor.

"YETİM YAVRULARIMIZI DESTEKLEYECEĞİZ"

Yetim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yılmaz, Gazze’ye yönelik başlattıkları yardım kampanyası ve bölgedeki son durumla ilgili konuştu.

Yılmaz, “İsrail kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden Gazze'de katliamlarına aralıksız devam ediyor. Kutsal değerleri yok sayıyor, dünyanın gözü önünde masum sivillere bomba yağdırıyor. Yıllardır sistematik bir şekilde devam eden bu zulümlerden en çok etkilenen ne yazık ki çocuklar oldu.” dedi. İsrail’in son saldırılarında yine onlarca çocuğun yetim kaldığını hatırlatan Yılmaz, “Uluslararası raporlara göre şuan Gazze Şeridi’nde yaşayan çocukların yüzde 25’i sürekli psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor.” diye konuştu.

Hayırseverlerin yardımlarını Gazzeli yetim çocuklar ve ailelerine ulaştıracaklarını aktaran Yılmaz, “Gazzeli yetim yavrularımızı sponsorluk sistemimizle destekleyeceğiz. Ailelerimize ayni ve nakdi destekler vereceğiz. Zulüm bitene kadar kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.-Diriliş Postası

DESTEK OL

Sizler de yetim sponsorluk formumuzu doldurarak Filistinli bir yetime destek olabilirsiniz. 150 TL ile siz de bir yetimin hamisi olabilir, eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarına destek olabilirsiniz. TIKLAYINIZ