Kasım ayında neler yaptık

Vakfımız, hayırseverlerimizin destekleriyle Kasım ayında da binlerce yetimin kalbine dokundu.
03.12.2021 |
Kasım ayında neler yaptık

Yetim Vakfı olarak bu ay yine Türkiye ve dünyanın pek çok noktasında yetim çocuklarımız ve aileleri için psikososyal destek ve yardım faaliyetleri gerçekleştirdik.

Kasım ayı çalışmalarımız özet olarak şu başlıklarda gerçekleşti.

•  Hollanda'dan Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen gönüllü üniversiteli öğrenciler yetim ailelerimizi ziyaret edip 70 aileye gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdik.
  • Bosna Hersek'in Saraybosna, Tuzla ve Una Sana bölgelerinde eğitime destek projemiz kapsamında yetim öğrencilere kırtasiye ve çanta dağıtımı gerçekleştirdik.
  • Genel Başkanımız Murat Yılmaz, Seyr TV- Seyr FM ortak yayının yapmış olduğu 'İyilik Olsun' programına konuk oldu.
  • Kıymetli yazar Ali Yelgün, Yetime Dair programımıza konuk oldu.
  • Rumeysa ve Furkan çifti özel günlerinde mutluluklarını yetim çocuklarla paylaşmayı tercih etti. Çiftimiz, İdlib’te yüzlerce yetim çocuğa düğün yemeği dağıttı.
  • Kilis Anaokulumuzdaki öğrencilerimizle kentimizdeki camileri gezdik. Onlara, cami ziyareti ve adabını anlattık.
  • Lübnan Al Reaya Kurumu'ndan Muhammed Zahra Bey vakfımızı ziyaret ederek Başkanımız Murat Yılmaz’dan yetim çalışmalarımız hakkında bilgi aldı. Yeni projelerle ilgili görüşmeler yapıldı.
  • Başkanımız Murat Yılmaz’ın konuk olduğu “Dünyada Çocuk Olmak” belgeseli TRT Belgesel’de yayınlandı.
  • Eyüpsultan gönüllülerimiz yetim çocuklar için bir araya geldi. Osmanlı Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen organizasyona onlarca hayırsever katıldı. Etkinlikten elde edilen gelir ise Kalkınma Projemize aktarıldı.
  • Tiyatrocu Osman Doğan Yetime Dair programımıza konuk oldu.
  • Adak, akika ve şükür kurbanlarınız yetim ailelerin sofrasına ulaştı. Hayırseverlerimizin bağışladıkları adak, akika ve şükür kurbanlarını Tanzanya'da yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık.
  • ‘Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez’ kampanyamız ile çocuklar için yola çıktık. Suriye’nin Halep kentinde 100 savaş mağduru aileye battaniye yardımı ve 250 yetim çocuğumuza da mont dağıttık.
  • Psikososyal Destek Merkezimizde yetim çocuklarımıza yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor. Çocuklarımızla çizim çalışması gerçekleştirdik. Onlardan önce kağıtlarına daireler çizmesini istedik. Ardından "bu daireler bir canlı olsaydı ne olurdu?" sorusunu sorarak beyin fırtınası yaptık. Hayallerimizdeki canlıları kâğıda resmettik.
  • Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Osman Akgül’ü ziyaret ettik. Yetim çocuklara yönelik çalışmalarımızla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk.
  • ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdullah Ceylan’ı ziyaret ettik. Yetim çalışmalarımız hakkında bilgilendirmede bulunduk. Sayın Ceylan Yetim Sponsorluk Destek Sistemimize katılarak, 1 yetim yavrumuzun hamisi oldu.
  •  Desteklerinizle yetim çocuklara sahip çıkmaya devam ediyoruz. Suriye iç savaşın ortasında hayata tutunmaya çalışan yetim ailelerine aylık sponsorluk ödemelerini ulaştırdık.
  •  Yetim çocuklarımız için bu kez Reyhanlı’da Hayır Çarşımızı açtık. El emeği göz nuru “İyilik Gemisi” ürünlerinin de yer aldığı çarşımızdan yapılan her alışveriş, yetimlerimize umut oldu.
  • 'Sıcacık sevgiye soğuk işlemez' kampanyamız kapsamında Yemen’de yetim çocuklarımıza kıyafet dağıtımları gerçekleştirdik.
  • Eğitimci- Yetim Vakfı Mütevelli Üyesi Cemal Yılmaz Yetime Dair programımıza konuk oldu.
  • MÜSİAD Başkanı Sn. Mahmut Asmalı’yı makamında ziyaret ederek yeni dönemin hayırlı olması dileklerimizi ilettik, çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Sn. Asmalı,10 yetim yavrumuza hami oldu.
  • Psikologlarımız, Çınar Koleji öğretmenlerine yönelik “Kayıp ve Yas" konulu seminer gerçekleştirdi. Hayatın bir parçası olan kayıplar ve yas tepkileri hakkında bilinmesi gerekenler, öğretmenlerin yas yaşayan öğrencilerine yönelik dikkat etmesi gereken noktalar anlatıldı.
  • Dünya Çocukları İnsani Durum Raporunu açıkladık. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde 173 ülkenin incelendiği Dünya Çocukları İnsani Durum Raporumuzu kamuoyu ile paylaştık.
  • 50 ülkeden yetim çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü için çizdiği resimler Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde vatandaşların ilgisine sunuldu.
  • Başkanımız Murat Yılmaz, Dünya Çocuk Hakları günü vesilesiyle yeryüzünde yaşayan çocukların insani durumlarını anlatmak için 24 TV’de konuk oldu.
  • Başkanımız Murat Yılmaz 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü ve yayınladığımız Dünya Çocukları İnsani Raporumuz ile ilgili konuşmak üzere TV Net yayınına konuk oldu.
  • Vakfımızın Eyüp Sultan Gönüllüleri Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle miniklerle buluştu. Palyaçolar, yüz boyama ve oyunlarla doyasıya eğlenen yavrularımızın neşesi görülmeye değerdi.
  • 50 yetim çocuğumuzun hayallerini ve haklarını çizdiği resimler Kâğıthane’de de vatandaşların ilgisine sunuldu.
  • Psikososyal Destek Merkezimizdeki sanat atölyesinde çocuklarımızla “adım adım çiz” çalışması yaptık. Hepimiz kartal çizmeyi öğrenmek için aynı adımları takip ettik. Atölye sonunda her çocuğun resimlere özgün hikâyeler eklediklerini gördük.
  • Başkanımız Murat Yılmaz 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü ve yayınladığımız Dünya Çocukları İnsani Raporumuz ile ilgili konuşmak Akit TV Yeryüzü Notları programına konuk oldu.
  • Kardeş Aile projemizle ailelerimize ulaşmaya devam ediyoruz. Suriye'de desteklerinizle bu ay 6. ödemelerini gerçekleştirdiğimiz ailelerimizin sayısı 50’den 96’ya yükseldi.
  • Vakıf genel merkezimizde Bosna Emmaus Kurumu’nu ağırladık. Kendileriyle yetim çalışmalarımız ve yeni projeler ile ilgili görüşme gerçekleştirdik.
  • Sivil Toplum Buluşmaları 2 toplantısına katıldık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen "Sivil Toplum Buluşmaları 2" programına katılım sağladık.
  • Yetim Sponsorluk Destek Sistemimiz için işbirliği yaptığımız WEFA İnsani Yardım Organizasyonu ile yurtiçi yardımlarımızı dağıtmaya devam ediyoruz. Adana ve Şanlıurfa’da yaşayan 106 yetim çocuğumuza sponsorluk ödemelerini ulaştırdık.
  • Psikososyal Destek Merkezi'mizde çocuklarımızla birlikte pastel boya kullanarak renk geçişleri yapmayı öğrendik. Temel bir teknik olan renkleri soft bir şekilde birbirine geçirme sayesinde resimlerimiz için farklı fonlar tasarladık.
  • Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez projemiz kapsamında Suriye'nin Azez bölgesinde bulunan Tilalin kasabasındaki 145 yetim ailemize soba, kömür, battaniye ve mont dağıttık.

Aralık Ayında Neler Yaptık?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte “Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” diyerek kış projelerimize yoğunlaştık.

• 12.01.2023

Kasım Ayında Neler Yaptık?

Kasım ayı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün heyecanıyla geldi.

• 03.12.2022

Ekim Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azimle; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.

• 24.11.2022