Kasım Ayında Neler Yaptık?

Kasım ayı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün heyecanıyla geldi.
03.12.2022 |
Kasım Ayında Neler Yaptık?

KASIM AYINDA NELER YAPTIK?

Yetim Vakfı olarak bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azim; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.

Kasım ayı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün heyecanıyla geldi. Biz de bu önemli günün hakkını verebilmek için çalışmalarına Haziran ayında başladığımız Yetim ve Kimsesiz Çocuklar Sempozyumu’nu gerçekleştirdik.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gibi önemli isimlerin açılış konuşması yaptığı sempozyumda, alanında uzman olan 17 konuşmacı tebliğini sundu. İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Bağcılar Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşen sempozyumda “yetimlik ve yetimlik hukuku”, “yetimin himaye edilmesinde fertlerin ve toplumların sorumlulukları”, "yetimin himaye edilmesinde ulusal ve uluslararası kurumla, pratikler ve tecrübeler” gibi konular ele alındı. Aynı zamanda ülkemiz ve dünya üzerinde bulunan yetim, öksüz ve dezavantajlı çocukların sorunları konuşuldu ve çözüm önerileri dile getirildi.

Sempozyum, dört oturum şeklinde planlandı ve 19-20 Kasım tarihleri olmak üzere iki gün boyunca devam etti. Oturum sonlarında konuşmacılara ve moderatörlere günün anlamına uygun ve hatıra mahiyetinde hediye takdimi yapıldı.

Kasım ayı, soğuk havaları ve kış mevsimini beraberinde getirdi ve Yetim Vakfı olarak kış projelerimize ağırlık vermeye başladık. 15 ülkede, 25 bin yetim yavrumuza ulaşmayı hedefleyerek hazırlıklar yaptık ve proje kapsamında giyecek ve yakacak dağıtımlarına başladık.

Giyecek olarak mont, kazak, etek, pantolon, atkı, bere, eldiven, çorap, bot, çizme ve ayakkabı gibi mevsimin gereğine uygun kıyafetler belirledik. Yakacak olarak da kömür, odun, doğalgaz ve mazot... Bunun yanı sıra bölgeye ve ihtiyaca göre elektrikli soba, kuzine soba, battaniye, yorgan, yastık, yatak gibi kış mevsimi için önem arz eden malzemeler dağıtmaya önem gösterdik.

Her ay düzenli olarak kestiğimiz adak, akika ve şükür kurbanlarımızı Kasım ayı içinde Nepal’de kestik.

Bu aya damgasını vuran önemli faaliyetlerden biri de 2-5 Kasım tarihleri arasında Yetim Vakfı’nın MUSIAD Fuarı’nda yer almasıydı. MUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı standımızı ziyaret etti ve TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nurettin Nebati'ye, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç'e ve protokol üyelerine yetim hamilik sertifikamızı takdim etti.

Esenlik Durakları’nın hazırladığı Ebeveyn Buluşmaları’nda bu ay Uzman Psikolog Enise Feyza Yıldız, “Çocukluk Döneminde Yaşanan Yas ve Kayıp” konulu bir seminer verdi.

Medeniyet Üniversitesi ile birlikte sponsorluk projemiz kapsamındaki ülkeleri ve çocukların durumunu konuştuğumuz “Ebeveyn Kaybı Yaşamış Çocuklarla Sosyal Hizmet Uygulamaları” programını gerçekleştirdik.

Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Yılmaz, 8 Kasım’da Murat Şahin’in hazırlayıp sunduğu Gün Başlıyor programına katılarak Akit TV’nin konuğu oldu.

Lösemili Çocuklar Haftası münasebetiyle Sarıyer Etfal Hematoloji ve Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yıldız Yıldırmak Hanımefendi'yi ziyaret ettik. Lösemi ile mücadele eden çocuklarımızla tanıştık ve onlara hediyeler dağıttık.

Kasım aynı zamanda kıymetli ziyaretlerin olduğu bir aydı. Hatay Vali Yardımcısı İGAB Koordinatörü Oğuzhan Bingöl Beyefendi’yi makamında ziyaret ettik ve vakfımızın faaliyetleri hakkında istişarelerde bulunduk. Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’ten gelen Kalliri Kadın Gelişim Derneği ise vakfımızı ziyaret etti.

"Çocuklar Başrolde" projesi kapsamında Üsküdar Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladık.

14 ilçe, 59 katılımcının katıldığı bir hizmet içi eğitim toplantısı yaptık. Toplantıda yönetim Kurulu Başkanı’mız Murat Yılmaz’ın açılış konuşması ardından birim sorumlularımız sunumlarını gerçekleştirdi ve teşkilat içi eğitim modüllerini anlattı.

“Dikili Bir Ağacın Olsun” diyerek Azez’deki çocuklarımızın yanına gittik ve onlarla birlikte 524 tane çam, palmiye, zeytin ve akasya fidanı diktik.

Kasım ayının önemli çalışmalarından biri de Yetim Vakfı Akademi Topluluğu’ndan Pınar Demir’in “İklim Değişikliği ve Kuraklığın Somalili Çocuklar Üzerindeki Etkisi” adıyla bir makale kaleme almasıydı. Makale, Somali’yi etkisi altına alan kuraklığa karşı bir alarm anlamı taşıdığı gibi bu felakete karşı alınması gereken önlemler üzerinde de durmasıyla önem arz eden bir çalışma.

Aralık Ayında Neler Yaptık?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte “Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” diyerek kış projelerimize yoğunlaştık.

• 12.01.2023

Kasım Ayında Neler Yaptık?

Kasım ayı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün heyecanıyla geldi.

• 03.12.2022

Ekim Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azimle; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.

• 24.11.2022